ZELENI TURIZEM – VRHNOTLON

Letošnje šolsko leto 2015/16 smo se učenci turističnega krožka OŠ A. M. Slomška Vrhnika, odločili sodelovati na projektu TURIZMU POMAGA LASTNA GLAVA, ki ga vsako leto razpiše TURISTIČNA ZVEZA SLOVENIJE. Letošnja tema je “ZELENI TURIZEM”.

Po vrnitvi v šolske klopi smo se namreč učenci turističnega podmladka pričeli ukvarjati z vprašanjem »Kako spoznati značilnosti Vrhnike skozi zabavno gibanje v njeni zeleni pokrajini?« Za nami so bile dolge, tople poletne počitnice, ki smo jih mnogi preživeli v dobri družbi nekje na morju ali v hribih. Ko smo se vrnili v šolske klopi, se nam je porajala ideja, kako bi lahko naše pretekle prijetne družabne dneve združili s prihajajočim se učenjem. Skozi mnoga vprašanja in zbiranju idej, se nam je porodila ideja o vrhniškem VRHNOTLON-u. Ugotovili smo, da imajo na območju šolskega okoliša OŠ Antona Martina Slomška Vrhnika (predvsem območje Podlipe in Ligojne) veliko neizkoriščenih zelenih površin (travniki, gozdovi), ki so primerni za te namene.

Več o nastali ideji in končno izdelano seminarsko nalogo si lahko preberete na povezavi. Prav tako pa vabljeni na turistično tržnico, ki bo 21. 3. 2016 v prostorih Mercator centra Šiška v Ljubljani od 14. ure naprej.

Učenci turističnega krožka

(Skupno 60 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...