ŠOLSKA MLAKA NI AKVARIJ

Danes, 13. 4., smo na šoli izvedli Ekodan, o katerem bo v prihodnje nastal podrobnejši prispevek. Najprej pa moramo opozoriti na pojav, ki smo zaznali ob čiščenju šolske mlake. Namen nastanka šolske mlake je, da učenci spoznajo naravni ekosistem in jo hkrati s učilnico na prostem uporabljajo kot učni pripomoček.

Učenci so danes skupaj z izkušenim ribičem čistili mlako in urejali njeno okolico. Ribič je s seboj imel mrežo, akvarij in vedra. Vlekli so mrežo čez ribnik, da bi odstranili ribice, ki so se v naši mlaki znašle kar čez noč. Ko so delo opravili, so opazili,da je bilo v mlaki res veliko akvarijskih rib. Ljudje namreč vanjo spuščajo sicer lepe živali, ki jih imajo doma za hišne ljubljenčke, nato pa se jih naveličajo. Te pa so za mlako škodljive, saj žabam in drugim živalim jemljejo kisik in hrano.

Dragi učenci, starši in ostali krajani! Prosimo, da resno upoštevate naše opozorilo in v mlako ne spuščate nobenih živali in predmetov, saj s tem uničujete ekosistem, ki je za našo šolo zelo pomemben.

(Skupno 176 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...