Učna pot

UČIMO SE DRUG OD DRUGEGA

V četrtek, 11. januarja 2018, smo na OŠ Antona Martina Slomška gostili 25 učiteljev iz 6 slovenskih šol, ki so vključene v izobraževalni program z naslovom Veščine vodenja za učitelje. Program je razpisala Šola za ravnatelje, namenjen pa je izmenjavi različnih izkušenj, znanj, mnenj in tudi vprašanj s področja vodenja razreda.

S sodelujočimi učitelji smo se v tem šolskem letu srečali že trikrat, od tega dvakrat v obliki debate in predavanj, enkrat pa smo opazovali učno uro na OŠ Poljane nad Škofjo Loko.

Tokrat pa so udeleženci obiskali nas, si ogledali našo šolo, pri učnih urah pa opazovali predvsem sodelovanje učencev (z ostalimi učenci in z učiteljem). Po učnem sprehodu smo analizirali delo, kjer se nam je pridružila tudi prof. dr. Milena Ivanuš Grmek, ki je poznana predvsem študentom na mariborski Pedagoški fakulteti.

Naša tokratna naloga ni bila prezahtevna, saj smo medsebojnih hospitacij vajeni. Tudi učenci so opazovalce sprejeli brez težav. V eni učni uri so tako učitelji videli sodelovalno učenje slovenščine v petem razredu, razgiban pouk angleščine v prvem razredu s pomočjo kamišibaja, obhodno vadbo pri športu v 9. razredu, kjer je učitelj uporabil celo kamero, da so kasneje še bolj kakovostno analizirali svoje delo. Učiteljica tretjega razreda je predstavila način formativnega poučevanja pri spoznavanju okolja, učiteljica geografije pa je pouk s šestošolci izpeljala s pomočjo geografske mape dosežkov in samostojnim delom.

Za nami je zares prijetna izkušnja in komaj čakamo, da se marca odpravimo na naslednji učni sprehod v Stročjo vas.

Tamara Jerina

 UČNA POT ALI

(Skupno 190 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...