NA KAVI S CANKARJEM

V tednu kulture smo pripravili literarno popoldne z naslovom »Na kavi s Cankarjem«. Z gosti, g. Tonetom Kuntnerjem, go. Mirjam Suhadolnik in g. Nikom Nikolčičem, smo obeležili rojstni dan našega rojaka, pisatelja Ivana Cankarja. Spomnili smo se njegove dediščine – njegove skrbi za kulturno rabo slovenskega jezika in iskrenega rodoljubja, ki ga izžareva celotno njegovo delo.

V kulturnem programu so se predstavili učenci osmih razredov z deklamacijami odlomkov iz Cankarjevih del, z dramatizacijo Cankarjeve črtice »Greh« in s solo petjem slovenskih ljudskih pesmi. Naša razmišljanja so popestrili tudi pevci 3., 4. in 5. razredov s prepevanjem ljudskih pesmi  ter zbor učiteljic.

Ob tej priložnosti smo tudi predstavili knjižico z naslovom »Cankar za vedno«, ki predstavlja naš prispevek v jubilejnem, Cankarjevem letu. Učenci in učitelji smo brali Cankarjeva dela, razmišljali in prenesli pisateljeve besede v tuje jezike, ki se jih naši učenci učijo na naši šoli. Knjižico smo predali Turističnemu informativnemu centru v uporabo za širšo javnost.

Ranka Keser,

mentorica  kulturnega dogodka

(Skupno 186 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...