OB NAŠI POLNOLETNOSTI SMO BOGATEJŠI ZA NOV ŠOLSKI PRIZIDEK

Osnovna šola Antona Martina Slomška Vrhnika v letošnjem letu obeležuje svojo polnoletnost. V osemnajstih letih, odkar obstaja, pa se je izkazalo, da postaja premajhna za vse učence, ki prestopajo njen prag.

V soboto, 6. 10. 2018, smo bili priča velikemu dogodku za našo šolo in za vrhniško občino. Potekala je namreč otvoritev novega šolskega prizidka, ki smo ga učenci in zaposleni že vsi nestrpno čakali. Gre za izjemno pridobitev, saj smo imeli ob vsakoletnem naraščajočem številu učencev že pošteno prostorsko stisko.  Od letošnjega septembra pa  šolsko delo poteka lažje, saj za potrebe pouka in ostalih šolskih dejavnosti uporabljamo tudi osem novih učilnic.  Po besedah ravnateljice, ki nam je med drugim predstavila tudi zgodovino naše šole, pa bo v prihodnje  potrebno razmisliti še o dodatni širitvi šole, saj nujno potrebujemo tudi večnamenski prostor.  Vse zbrane na sobotnem dogodku je pozdravil tudi gospod župan, ki se prav tako zaveda prostorske stiske na vrhniških osnovnih šolah pa tudi kakovostnega  dela in znanja, ki se odraža v odličnih rezultatih dela naših učencev in zaposlenih.

Učenci so skupaj z njihovimi mentorji pripravili odmevno kulturno prireditev, kjer so pokazali, kaj vse znajo in zmorejo. V posameznih točkah so se nam predstavili mladi voditelji, glasbeniki, pevci, športniki, raziskovalci, nadarjeni in vedoželjni učenci pa tudi ostali. Pred polno športno dvorano obiskovalcev  so predstavili del dejavnosti, ki jih izvajamo na naši šoli in tako obiskovalce seznanili s pestro paleto aktivnosti ter jim približali utrip naše šole. Sledila pa je tudi slavnostna otvoritev prizidka s prerezom traku in ogled novih šolskih prostorov.

(Skupno 236 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...