Rastem s knjigo

PROJEKT RASTEM S KNJIGO IN OBISK CANKARJEVE KNJIŽNICE NA VRHNIKI

 

Tudi v letošnjem šolskem letu je naša šola vključena v nacionalni projekt Rastem s knjigo, ki mlade spodbuja k branju mladinskih knjig.

V petek, 19. 10. 2018, smo se učenci 7. a in 7. b v sklopu pouka pogovarjali o knjigah, branju, knjižnicah in knjižničnem bontonu. Po drugi šolski uri pa smo se odpravili v Cankarjevo knjižnico na Vrhniki, kjer nam je knjižničarka predstavila njeno poslanstvo in delovanje.

Izvedeli smo, da je v prostoru, kjer je danes knjižnica, nekoč bila tovarna usnja. Največ prostora v knjižnici zavzemajo knjižne police s številnimi knjigami za otroke, najstnike in odrasle. Tam je tudi domoznanski oddelek, kjer hranijo vse pomembne knjige in listine, povezane z bližnjo in daljno okolico Vrhnike. V knjižnici je tudi oddelek, ki je posvečen našemu sokrajanu, pesniku, pisatelju in slikarju Ivanu Malavašiču.

Knjižničarka nam je podrobneje predstavila tudi projekt Rastem s knjigo in knjige, ki jih vsako leto v sklopu tega projekta podarijo sedmošolcem. Letos je vsak izmed nas dobil v dar knjigo Avtobus ob treh, ogledali pa smo si tudi kratek predstavitveni film.

Potem smo se odpravili še na oddelek s knjigami, primernimi za našo starost. Kdor je želel, si je knjige lahko tudi izposodil. Sledil pa je še odhod v šolo, kjer smo naredili kratko analizo o dogodkih tega dne.

 

Matija Logar, 7. a

dav

dav

dav

(Skupno 58 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...