OBISK MUZEJA POŠTE IN TELEKOMUNIKACIJ

V petek, 23. 11. 2018, smo se učenci obeh 7. razredov Osnovne šole Antona Martina Slomška Vrhnika odpravili v Polhov Gradec, kjer smo obiskali Muzej pošte in telekomunikacij. Muzej se nahaja v tamkajšnji graščini, kamor so ga preselili leta 2008 iz Škofje Loke.

Izpred šole smo se odpravili z avtobusom. V muzej smo prispeli ob 9.00. Ker nas je sedmošolcev kar precej, smo se po malici razdelili na dve skupini.  Ena skupina si je najprej ogledala muzej, druga pa je odšla na delavnico izdelave štampiljk, nato pa sta se skupini zamenjali.

Muzej, ki smo ga obiskali, je zelo zanimiv. Izvedeli smo, da je to eden redkih muzejev, ki ima prilagojen ogled zbirk tudi za slepe in slabovidne osebe. Ogledali smo si zbirki Zgodovina pošte in (Tele)komunikacije včeraj, danes, jutri. Gospa, ki dela v muzeju, nam je na zanimiv in poučen način predstavila, vse kar je v muzeju razstavljeno, povedala pa je tudi nekaj drugih zanimivosti. S pomočjo napisov na stenah, slik in različnih razstavljenih predmetov smo  spoznali delovanje pošte nekoč in danes.

Del našega obiska pa je bil namenjen tudi delavnici, kjer si je vsak od nas izdelal svojo štampiljko. Najprej smo pobrusili kos lesa, na katerega smo potem nalepili različne oblike iz posebne pene. Na koncu pa smo s svojo štampiljko naredili tudi odtise.

Dan v muzeju je bil zelo zanimiv, saj smo se naučili veliko novega. Še posebej zanimivo je bilo, ko smo se lahko preizkusili tudi v klicanju na star telefon, ki  je imel še okroglo številčnico in telefonirali v čisto pravi telefonski govorilnici. Okoli poldneva pa smo se vsi polni lepih vtisov odpeljali nazaj na Vrhniko.

Anja Molk in Jana Zvonareva, 7. a

(Skupno 194 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...