ŠVN PECA

Tretji dan

Zjutraj smo precej težje vstali. Na radiju je igral Jan Plestenjak. Težav z ledom na cesti ni bilo, zato pa se je pojavljal na smučišču. Pozdravilo nas je sonce, ter veter v laseh.

 

 

 

 

 

 

Tekači so odtekli prvič samostojno. Osvojili so tehniko teka in tek je postal užitek. Večina smučarskih ekip se je naučila smučati z vbodom palice.

 

 

Popoldne je sledil drugi del prve pomoči, kjer smo oskrbovali zlome in zvine. Zvečer smo pripravili TV dnevnik. Bil je poln smeha, zabave, ter izvirnosti naših sošolcev in sošolk. Imam občutek, da nas čakajo sladke sanje.

 

Drugi dan

Danes zjutraj nas je zbudila prava slovenska glasba, ki nam je polepšala preostanek dneva. Ko smo se želeli odpraviti na smučišče se je nekaj zalomilo…klanec, po katerem smo prišli na dom je zaledenel, zato smo morali počakati, da ga posipajo. Bili smo nestrpni, saj smo komaj čakali, da se spustimo po belih strminah. Razdelili smo se v skupine in se po zmožnostih učili smučanja na nam primernih smučiščih. Razgled na gore in smučišča je bil prečudovit. Na koncu so boljši smučarji odsmučali v dolino, preostali pa smo se vrnili z gondolo, saj je bila proga res strma. Medtem so tekači odtekli nekaj kilometrov, ter se naučili tehniko teka in spuščanja po klancih. Po vrnitvi nas je čakalo zelo okusno kosilo. Počitek po kosilu je vsem prijal.

 

 

Popoldne je bil čas za učenje prve pomoči. Izvedeli smo veliko teoretičnih in praktičnih informacij pri pomoči poškodovancu. Naučili smo se kako odreagirati, ko je človek v nezavesti. Najboljši občutki so bili, ko smo v roke prijeli velik, ter sočen Peca burger. Zvečer smo se z lučkami odpravili do razgledne točke, kjer smo videli celotno osvetljeno Mežico. Po koncu dneva smo vsi  utrujeni in komaj čakamo, da poskakljamo v posteljo in sladko zaspimo.

 

 

Prvi dan

Danes smo se ob 7.30 odpravili v CŠOD Peca v zimsko šolo v naravi. Po prihodu smo se razvrstili v sobe in odšli na kosilo. Po končanem kosilu so se alpski smučarji odpravili na prvo uro smučanja, tekači pa na prve teke na smučeh. Po prihodu v dom smo se preoblekli in odšli na večerjo. Po večerji smo si privoščili kratek počitek, potem pa poslušali predavanje o desetih fis pravilih in varnem smučanju na smučišču. Prijetno utrujeni smo se pripravili na spanje.

Osmošolci

 

(Skupno 3.282 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...