KULTURNI DAN DRUŽENJE Z BESEDAMI

V petek, 8. 3. 2019, smo imeli učenci osmih razredov kulturni dan z naslovom  Druženje z besedami. Ta dan smo se posvetili raziskovanju življenja in dela Valentina Vodnika, saj je letošnje leto Vodnikovo leto in obeležujemo 200-letnico njegove smrti.

Najprej smo dobili navodila, kako bo potekal kulturni dan, potem pa smo se lotili dela. Učiteljica nam je naštela in prebrala nekaj njegovih del in zanimivosti, večino ostalega dela pa smo pod budnim očesom naše učiteljice opravili sami.  Delo je potekalo po skupinah. Izdelali smo plakate o Vodnikovem življenju in delu in jih nato tudi predstavili s pomočjo predhodno zbranega gradiva, ki smo ga pridobili v knjižnicah, na svetovnem spletu in še kje. Vsak izmed učencev je k temu prispeval svoj del.  Drugi del našega kulturnega dne pa smo namenili ustvarjalni delavnici, kjer smo po Vodnikovem zgledu pisali basni, uganke, nastalo pa je tudi kar nekaj pesmi, s katerimi se bomo v prihodnjih dneh predstavili tudi na šolski razstavi ob svetovnem dnevu poezije.

O Valentinu Vodniku, ki je bil vsestranski ustvarjalec, zaveden Slovenec in si je tudi zelo prizadeval za ohranjanje slovenskega jezika, smo izvedeli precej novih in zanimivih podatkov, zato je bil ta dan kljub petim uram slovenščine zelo poučen in je hitro minil.

  Lena Kožar, 8. B

(Skupno 285 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...