5 X STOP JE KUL

V torek, 10. 9. 2019, so nas na šoli obiskali ambasadorji zavoda VARNA POT. Predstavili so nam dva projekta: 5 x STOP JE KUL in VIZIJA NIČ. Dan smo začeli v učilnicah, kjer smo se z ambasadorji pogovarjali o pitju alkohola in uživanju drugih psihoaktivnih snovi pred vožnjo in o refleksih. Za zabavo pa smo lahko preizkusili tudi »pijana očala«, ki so ti pokazala kako vidi opita oseba.
Po malici smo odšli v jedilnico, kjer smo poslušali predavanje ustanovitelja zavoda VARNA POT. Vsi smo se zamislili o varnosti v prometu, saj je bila predstavitev opremljena z videoposnetki prometnih nesreč po resničnih dogodkih. Predstavitev pa je popestrilo pričanje preživele žrtve nesreče.
Dan smo zaključili v učilnicah, kjer smo se pogovarjali o naših vtisih in občutkih.

Vanja Furlan, 9. B

Objavljamo tudi nekaj vtisov o dnevu dejavnosti 5 x stop je kul, ki so jih podali učenci 9. b:

Najbolj me je navdušil Dario, saj je zelo hvaležen, da je dobil novo priložnost. Rekel je, da je to občutek, kot da bi se ponovno rodil. Všeč mi je, da so vsi tako hvaležni in nasmejani. Tudi Roberto mi je zelo zabaven.

Gaber Gabrovšek

Najbolj sta me nagovorila dva dogodka. Prvi je bil govor žrtve prometne nesreče Daria. V njegovem govoru se je razbralo, kako ga je nesreča prizadela,in kako mu je spremenila življenje.
Druga stvar, ki me je nagovorila danes, je bil govor Roberta. Pripovedoval je o svoji hčeri, ki je pred leti doživela prometno nesrečo. A njegov govor je bil glede na žalostno temo zelo pozitiven.

Ana Petrič

Na današnjem tehniškem dnevu me je najbolj nagovorila resnična zgodba o življenju Daria, ki je imel prometno nesrečo. Všeč mi je bila zato, ker je, čeprav je njegova zgodba žalostna, vseeno govoril z nasmeškom. Prav tako mi je bilo všeč predavanje g. Roberta , ko nam je govoril težke stvari, a z lahkoto.

Rok Žitnik

Najbolj so me nagovorili posnetki in izpoved žrtve nesreče.

Vanja Furlan

Na današnjem dnevu dejavnosti me je najbolj nagovorila življenjska zgodba Daria, kako se je soočil z nesrečo in njenimi posledicami ter prišel do položaja, kjer je danes. Zelo mi je bilo zanimivo, kako lahko je pripovedoval svojo zgodbo, prav tako tudi vodja same dejavnosti, g. Robert. Všeč mi je bilo, da so delili svojo zgodbo, ne glede na to, kako jim je bilo težko. Sama predstavitev je bila zelo poučna in ena izmed takih, ki si jo bomo vsi zagotovo zapomnili.

Nina Muratagič

Danes me je najbolj nagovoril gospod Robert, ker je bil zelo prepričljiv in zanimiv. Dotaknilo se me je , ko je govoril o svoji hčeri, ki jo je zaradi pijanega voznika skoraj izgubil. Videlo se mu je , da ima rad svoj pokli,c da ima izkušnje, in da je dober človek. Tudi gospod Dario je imel zelo zanimivo izkušnjo, ki jo je delil z nami. Zelo so mi bila všeč tudi očala, ki demonstrirajo tvoj vid, ko si pod vplivom alkohola.

Van Vučko, 9. b

Na današnjem dnevu dejavnosti se me je najbolj dotaknilo, ko smo gledali video posnetke o prometnih nesrečah, saj vem, da se to lahko zgodi vsakemu.

Manca Urh

Kaj me je na današnjem dnevu najbolj nagovorilo? Zgodbe vseh. Da nikoli ne smeš obupati nad življenjem. Da je treba biti zmeraj vesel. Da je treba zmeraj paziti v prometu, varno voziti in tudi pozdravljati.

Blaž Kavčič

(Skupno 237 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...