Nogomet – finale področnega prvenstva

V ponedeljek, 23.12.2019, je na naši šoli potekal finalni turnir področnega prvenstva v nogometu za starejše učence. Gostili smo ekipe OŠ iz Gornjega Logatca, Rakeka in Postojne.

A najprej se vrnimo dva meseca nazaj, ko se je tekmovanje z občinskim prvenstvom šele začelo. V naši občini so dvoboji med obema šolama tradicionalni, pogosto imajo tudi pridih rivalstva in prestiža, a vedno v športnem in fair play duhu. Ta vidik tekmovanja je zelo pomemben in na tem mestu športnikom obeh šol, v vseh panogah, čestitam za vzoren športni pristop in naj bo tako še naprej.

Letos se je zgodilo tako, da so se v nadaljnje tekmovanje uvrstili naši fantje in sledilo je polfinale področnega prvenstva, ki smo ga organizirali na naši šoli. Na turnirju sta igrali še ekipi iz Borovnice in Rakeka. Slomškova ekipa je prikazala zelo dobro igro in zasluženo zmagala, v finale so se uvrstili še igralci z Rakeka.

Pa smo spet nazaj pri ponedeljku in finalnem turnirju. Želja in načrt domače izbrane vrste je bila končna zmaga in uvrstitev v četrtfinale DP. Na žalost pa ekipa ni bila popolna, saj sta manjkala dva ključna igralca, a ne glede na to, so fantje odločno stopili na igrišče. To se je v tekmi proti Logatcu pokazalo z zadetkom v prvem polčasu, a nasprotniki se niso predali, uspelo jim je izenačiti in rezultat se do konca tekme ni spremenil. Sledile so 7-metrovke, pri čemer pa je potrebno imeti tudi nekaj športne sreče…tokrat je nismo imeli 🙁 🙁 🙁
Kasneje smo se za 3. mesto udarili z ekipo OŠ Miroslava Vilharja iz Postojne. V garderobi smo bili soglasni, da je vseeno bolje biti 3. kot 4., v borbenem slogu tudi zaigrali in zmagali z 4:0.
V tekmi za 1. mesto pa je OŠ Tabor Logatec z 2:0 premagala OŠ Jožeta Krajca z Rakeka in se tako uvrstila v četrtfinale DP. Vse tekme turnirja so se igrale športno in v duhu fair playa, zato čestitke in pohvala vsem igralcem.

Nehote pa nam misli uidejo v razmišljanje, kaj bi bilo, če bi Slomški igrali s popolno ekipo…a v športu če-jev ni, štejejo le dejstva in dejanja, zato z dvignjeno glavo novim zmagam naproti 🙂 🙂 🙂

(Skupno 335 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...