ZIMSKA ŠOLA V NARAVI 6. RAZREDOV – POHORJE

5. DAN (PETEK, 13. 3. 2020):

Vsega luštnega je enkrat konec … Nekateri učenci bi še ostali, drugi imajo že vsega dovolj, vsi pa smo mnenja, da smo doživeli najlepšo šolo v naravi.

Vse je potekalo brezhibno: vreme nam je bilo zelo naklonjeno,  upoštevali smo navodila in zahteve učiteljev, zato so bili z nami zelo zadovoljni. Tudi zdravstvenih težav nismo imeli. Program dejavnosti je bil zanimiv in poučen, časa pa smo imeli dovolj tudi za druženje in zabavo. Bogatejši smo za novo smučarsko in deskarsko znanje, med nami so se spletle še trdnejše in pristnejše prijateljske vezi. Izvedeli smo tudi marsikaj zanimivega o pokrajini, v kateri smo bivali pet nepozabnih dni.

Polni lepih vtisov se vračamo domov in upamo, da v prihodnosti kaj podobnega kmalu spet izkusimo.

 

4. DAN (ČETRTEK, 12. 3. 2020):

Tudi četrti dan naše šole v naravi je bil smučarsko obarvan. Po zajtrku smo se odpravili na smučišče, kjer smo v čudovitem vremenu zopet neizmerno uživali v spuščanju po belih strminah.

Po kosilu smo odšli na zaslužen počitek, ki je minil v znamenju druženja s sošolci in igranja različnih iger.

Popoldan pa smo prisluhnili zanimivemu predavanju o splavarjenju na reki Dravi nekoč in danes. Spoznali smo način življenja splavarjev, njihove šege in navade ter nekaj tipičnih splavarskih besed. Priča smo bili tudi čisto pravemu splavarskemu krstu.

Po večerji pa je sledila prava pohorska veselica, kjer smo se zavrteli tudi v ritmu polk in valčkov. Res je bilo zabavno! Ta šola v naravi je resnično nekaj posebnega in nepozabna. Kljub temu pa se veselimo skorajšnjega odhoda domov.

 

3. DAN (SREDA, 11. 3. 2020):

Uspešno smo preživeli še en dan v šoli v naravi. Smuka v toplem, skoraj pomladnem vremenu je bila odlična. Po kosilu smo prisluhnili zanimivi zgodbi o Pohorju, ki nam jo je predstavil izkušen planinec Franček. V večernem času smo bili priča tudi čarovniškim vragolijam čisto pravega čarovnika, ki nam je razkril tudi nekaj svojih trikov. Bilo je res zabavno.

V času počitka pa smo strnili tudi nekaj naših vtisov o šoli v naravi, ki vam jih predstavljamo v nadaljevanju:

Rada imam smučanje in razgled iz sobe, ki je fantastičen.

V šoli v naravi se zelo zabavam.

Ponosna sem, da sem se v treh dneh naučila deskanja na snegu.

V šoli v naravi mi je všeč, zabavamo se in še posebej dobro jemo.

Všeč mi je, ker imamo veliko zanimivih aktivnosti.

Zelo sem zadovoljna s sobo in hrano.

V šoli v naravi je fantastično, zanimivo in avanturistično.

Zelo mi je všeč, ker sem se naučila smučati še bolje kot sem znala.

Hrana je odlična, pogrešam le kakšno sladico.

V šoli v naravi se imam super.

V šoli v naravi mi je všeč. Iz sobe imamo čudovit razgled na naravo.

Spoznala sem novo prijateljico. Imamo se super.

Naučila sem se bolje smučati, povezala sem se tudi s prijatelji.

V hotelu je hrana zelo dobra in všeč mi je, ker imamo tudi nekaj prostega časa.

Zelo všeč so mi naše vsakdanje aktivnosti in zelo dobra hrana, njami!

To je najboljša šola v naravi!

Vse mi je všeč, najbolj pa, da smo srečali Ilko Štuhec in srnjaka.

Najbolj všeč mi je, ko igramo družabne igre.

Všeč mi je smučanje in veliko igranja družabnih iger.

Všeč mi je bilo, ko sem se fotografirala z Ilko Štuhec. Takrat je stala ob meni in me objela.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. DAN (TOREK, 10. 3. 2020):

Drugi dan našega bivanja na Pohorju smo se prebudili v čudovito sončno jutro.

Po zajtrku smo se odpravili na smučišče, kjer smo med vijuganjem po belih strminah srečali tudi našo odlično smučarko Ilko Štuhec. Kot prava profesionalka je po svojem treningu pospravljala progo. Po opravljenem delu se je z veseljem odzvala našemu povabilu na skupno fotografiranje, z nami pa je izmenjala tudi nekaj besed.

Po slastnem kosilu smo se nekoliko odpočili, družili s sošolci in igrali različne družabne igre. Sledilo je predavanje o FIS pravilih. Večer pa smo zaključili s kvizom Male sive celice, kjer smo preverili naše znanje o FIS pravilih in se pri tem vsi zelo zabavali.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. DAN (PONEDELJEK, 9. 3. 2020):

Srečno smo prispeli na Pohorje, natančneje v hotel Zarja pod Arehom. Hitro smo se namestili v sobe in komaj čakali, da se podamo na bele strmine. Najprej smo opravili preizkus znanja smučanja, nato pa že smučali v skupinah.

Po poznem kosilu smo se odpravili na pohod po pohorskih gozdovih. Zaključili smo ga v temi, kar je bilo prav posebno doživetje. Opazovali smo tudi nočno nebo in prisluhnili glasovom narave. Kljub oblačnemu vremenu sta nas na kratko pozdravili zvezda večernica (Venera) in polna Luna.

Ko smo se vrnili v naše začasno domovanje, nam je učiteljica Nataša predavala o astronomiji. Tematika nas je zelo pritegnila, o tem smo veliko slišali tudi pri urah geografije.  Zastavili smo mnogo vprašanj, hkrati pa tudi utrdili naše znanje.

Vznemirjenje, pričakovanja in novo okolje so pripomogli k temu, da nismo zaspali ob načrtovani uri, kar pa je za prvi dan šole v naravi običajno. Z mislijo na nov dan in doživetja, ki jih ta prinaša, smo se kljub vsemu pogreznili v sladek spanec.

(Skupno 5.209 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...