ŠPORT, 4.a

Ponedeljek, 16. 3. 2020

V športni opremi se odpraviš v gozd ali zelenico, ki ti je blizu. Do tja greš v kombinaciji teka in hoje. Na prostem ali v gozdu najprej narediš vaje za raztezanje, saj bomo kmalu (če bo vse prav) preverjali motorične sposobnosti za ŠVK.

Naloge v gozdu:

METANJE PALICE V CILJ

Vzameš manjšo palico in jo mečeš v drevesa. Če zadeneš iglavca, dobiš 3 točke, če pa zadeneš listavca pa 1 točko. Oddaljen od drevesa moraš biti vsaj 5m.

TEK ČEZ OVIRE

Na tla si postavi palice, ki jih nabereš v gozdu. Tvoja naloga je, da vse palice preskočiš, pri čemer si meriš čas in ga zabeležiš.

POČEPI S PALICO

V roke primeš palico in z njo delaš počepe. Ko greš v počep, dvigneš palico nad glavo.

SKRIVANJE PREDMETA (če si v paru)

Nekje v gozdu skriješ en predmet (le-tega si našel v gozdu), ki ga prej pokažeš staršu ali prijatelju. Starš ali prijatelj se obrne stran, ti pa skriješ predmet. Nato z govorjenjem »toplo hladno« usmerjaš prijatelja, da najde predmet. Bolj kot je toplo, bližje si skritemu predmetu. Nato predmet iščeš ti.

OPONAŠANJE GIBANJA ŽIVALI

Sredi gozda se spremeniš v eno od gozdih živali in oponašaš njeno gibanje (zajček, medved, srna, lisička, prtiček,…).

DOTAKNI SE DREVESA

Na voljo imaš 30 sekund. V tem času se moraš dotakniti čim več dreves. Tekmuješ sam s časom, saj nalogo ponoviš 5x, zato je pomembno, da meriš čas.

METANJE PALICE V KROG

Na tleh s palicami narediš kvadrat ali krog. Stopiš stran cca 3m, vzameš češarek ali palico in vržeš v prostor, ki si ga postavil na tleh. Cilj igre je, da spraviš vse nabrane češarke v omenjeni krog ali kvadrat.

 

Za konec narediš še nekaj vaj za moč in raztezne vaje, se globoko nadihaš svežega zraka in greš nazaj domov.

Se beremo v sredo, bom pa zelo vesel, da tudi v torek nekaj narediš zase na prostem.

 

(Skupno 84 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...