Zasvojenost z igrami

Med tem časom, ko moramo veliko časa preživeti doma ste zagotovo pomislili tudi na to, da bi svoj dolgčas preganjali z igranjem iger. Ta metoda je zagotovo učinkovita, vendar bodite pozorni tudi na svoje zdravje in seveda najprej se posvetite gradivom za učenje. V primeru, da vam ostane še nekaj časa je to kar je spodaj navedeno dobro branje in v razmislek, da nobena zasvojenost ni dobra.

Raziskave so pokazale, da se več kot tretjina najstnikov s svojimi starši največ prereka ravno zaradi video iger (preveč igranja, zanemarjanje družinskih in šolskih obveznosti itn.). Igre so narejene tako, da je res težko prenehati z igranjem.

Vgrajen imajo mehanizem, ki igralca privlači, da nadaljuje, dosega nove stopnje. Če igre ne bi bile take, bi bile za igralce dolgočasne. V tem pa so še “nevarnejše” nove večigralske spletne igre, kjer je igro težko zapustiti tudi iz socialnih razlogov: igra se igra prek interneta v partnerstvu z drugimi igralci in če igro zapustiš (ker te mama kliče na kosilo), pravzaprav pustiš na cedilu druge igralce.

več na povezavi https://safe.si/nasveti/prekomerna-raba-novih-tehnologij/zasvojenost-z-igrami

(Skupno 44 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...