TJA – skupina 3 in 4

Učenci danes vam pošiljam načrt za 2. in 3. šolsko uro (četrtek in petek po urniku).

TJA – 2. ura

Učenci, danes nadaljujemo z novo temo, Friendship. V učbeniku na strani 115 zgoraj, boste našli kar nekaj pregovorov na temo prijateljstva. Preberi jih. Nato izberi 3 in napiši svoje mnenje o njih. To naredi s pomočjo tabele spodaj, ki daje kar nekaj uporabnih fraz za izražanje mnenja.

Ko zaključiš, sam napiši v zvezek svojo definicijo prijateljstva. Glej primer v vaji 2, na strani 116. Napiši v treh povedih. Ne pozabi napisati tudi nov naslov. FRIENDSHIP.

Nato odpreš interaktivni učbenik na naslednji povezavi in poslušaš besedilo v vaji 3 in slediš navodilom. Za vsako osebo posebej za beleži kaj meni o prijateljstvu. Učebnik najdeš na naslednji povezavi: https://touchstone.si/eucbenik

Nadaljuj z vajo 4: stavke razvrsti v vrstni red.

Zaključiš z vajo 5: odgovore napišeš v zvezek.

 

TJA – 3. ura

Tokrat boste odkrivali skrivnosti numerologije in horoskopa s pomočjo učbenika, na strani118 in 119. Začeli boste z vajo 6a. Vsaka črka ima svojo številko, kar vidite v modri razpredelnici. Naredite analizo svojega imena (sledi izračunu v primeru) in ugotovili, katera številka te in prebrali svoj profil.

Nadaljevali boste z horoskopskimi znamenji na naslednji strani. Prebrali boste svoje, in znamenja še dveh oseb, ki jih poznate (družinski člani, prijatelji, …). V zvezek boste pri vsakem od teh treh znamenj izpisali pridevnike, ki opisujejo karakter (npr.emotional) in jih prevedli s pomočjo slovarčka.

Naredili boste tudi vajo 8a na naslednji strani. V zvezke boste prepisali ustrezne dvojice. Besede, ki jih ne razumete, poiščite pomen in ga zapišite.

S tem se tvoje delo za ta teden zaključuje. Pomembno je, da delaš sproti, saj boš  naslednji teden dobil nov delovni načrt za angleščino. Vse vaje bomo pregledali, ko se vrnemo v šolo, zato je pomembno tudi, da si naloge v zvezku označujete (stran v učbeniku in št. vaje).

Lepo bodite in ostanite zdravi:)

Učiteljica Simona

(Skupno 198 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...