Slovenščina, 9.b, 1. skupina (3. prispevek)

Devetošolci, kje ste?

Nazadnje ste pri pouku slovenske književnosti brali odlomek iz romana “Kaplan Martin Čedermac” Franceta Bevka in odlomek iz novele “Gosenica” Cirila Kosmača. Odgovorili ste na vprašanja in si zapisali, kaj je novela, kaj roman; kaj je pridiga in slogovno sredstvo simbol. Če še niste!? , skrbno poiščite razlago teh pojmov in si jih zapišite v zvezek. Prav tako umestite avtorja v literarno obdobje slovenske književnosti s pomočjo zloženke, ki ste jo dobili na začetku leta.

Zdaj pa dve zanimivi nalogi. V berilu si na strani 121 oglejte 4. točko v rubriki “Raziskujmo besedilo”. Preberite navodilo in zapišite svoje razmišljanje. Mogoče bi vam pomagalo, da si prizor prej ilustrirate.

Navodilo za drugo nalogo pa se nahaja v berilu na strani 165, in sicer 5. točka v rubriki “Raziskujmo besedilo”. Še enkrat preberite odlomek in vprašanja v 4. točki. Organizirajte se in se pogovarjajte o tej temi preko mailov, mobilnih telefonov … Eden naj zagovarja pomen materinščine, drugi pa prednost znanja tujih jezikov. Zapišite svoja razmišljanja. Izdelke obeh nalog mi pošljite na e-naslov: ranka.keser@a1mail.si

In kako napreduje dnevnik?! Ste prebrali navodila za skupno nalogo? Javite se, vprašajte, delite z nami svoj dvome, skrbi, mnenja. Mi smo tu za vas! Spremljajte dogajanja v javnosti, saj ste tudi vi njen del – najpomembnejši del!

Uživajte v lepem dnevu, vaša učiteljica Ranka Keser. Vem, da ste tam in da razmišljate!!!

(Skupno 116 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...