Skoči na glavno vsebino

TJA – 2. teden, 1. ura

TJA – 1. ura

Ponovno pozdravljeni, v drugem tednu naše šole na daljavo. Kako ste? Upam da ste dobro in da ste zdravi in polni energije. Nekaj je boste potrebovali tudi za šolo, ostalo pa za igro.

Ta teden vas prosim, da mi do torkovega večera (do 20.00), poslikate svoje delo in pošljete na moj email: Če kdo nima te možnosti, naj mi na email napiše kako mu gre in ali sledi načrtu objavljenemu na spletni strani šole. Če imate vprašanja, so seveda dobrodošla.

  1. Danes bomo nadaljevali z živalmi. Odprite svoj učbenik in interaktivni učbenik, na spletu: https://www.evedez.si/igradiva. Pri tem naj vam pomagajo starši. Odprite na strani 52 in 53, kjer imate simpatičen strip At the Zoo. Poslušajte ga (2X) in nato samo besedilo preberite na glas. Če so vaši starši malo za igro, ga lahko doma tudi odigrate. Če je članov premalo, lahko kdo odigra dve ali več vlog. No, upam, da boste uživali!

 

  1. Nato nadaljujte z vajo 2 na strani 53. Preberite povedi in jih povežite. Vajo naredite v zvezek, tako da napišete samo rešitev, npr.: 1 – c Nato spodnje  povedi prepiši v zvezek, da boš vedel kaj pomen WHAT …..!

                               What a small animal!   –    pomeni  –  Kako majhna žival!

                                               What a fast animal!    –     Kako hitra žival!

  1. Pri zadnji nalogi danes boste spoznavali dele telesa živali. Vaja 6 v učbeniku na str. 55 prikazuje slike živali in dele telesa. Vaša naloga je, da živali preprosto narišete v svoj zvezek. Zraven vsake besede napišite tudi slovenski pomen. Naslov v zvezku bo Animals body parts.

Da se boste te dele telesa naučili tudi izgovarjati vam pošiljam spodnji dve povezavi do spletnih strani, kjer poslušate dele telesa, jih večkrat ponovite in se jih naučite. Na posnetkih bodo morda tudi besede, ki jih ni v knjigi. Teh se ni treba učiti, je pa dobro da jih slišite. Tistih, ki na teh straneh ni, jih najdite v slovarju, kjer je zraven besede majhen zvočnik, ki ga kliknete in poslušate besedo. To pa je na povezavi: https://sl.pons.com/prevod

http://learnenglishkids.britishcouncil.org/word-games/animal-body-parts-1

http://learnenglishkids.britishcouncil.org/en/word-games/animal-body-parts-2

(Skupno 218 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost