NARAVOSLOVJE 7.B – torek 24.3.2020

Pozdravljeni,

eksperiment doma ste zelo dobro speljali! Moram vas pohvaliti saj ste mi skoraj vsi posredovali vaše rezultate. Verjamem pa tudi, da ste naredili super zasnovo v zvezek. Ker vidim, da bomo lahko na tak način nadaljevali delo, lahko pričakujete v prihodnjih tednih še kakšen zabaven eksperiment, ki ga lahko opravite doma.

Kot sem obljubil sem iz vaših rezultatov izračunal povprečje. Pri izračunu povprečja sem odstranil rezultate pod dvajset saj so preveč odstopali od norme in s tem zelo vplivali na naš skupen rezultat. Skupno izračunano povprečje vaših rezultatov je 30,5 žličke. Torej v 100ml vode lahko pri približno 23 stopinjah Celzija raztopimo 30,5 žličk sladkorja. Ta rezultat si zabeležite v zvezek in opišite na kakšen način sem ga izračunal.

Sedaj pa pojdimo s snovjo naprej. Doma boste naredili še eksperiment z milnico. Eksperiment smo zasnovali že v šoli. Povzetek: 2x 100ml vode (1x destilirana, 1x iz pipe), v njo damo 5 ml milnice in nato zmerimo višino nastale pene.

Vaša naloga je, da zasnujete eksperiment in napišete 5 prilagoditev, ki jih boste pri eksperimentu upoštevali, da bodo rezultati čim bolj veljavni. Ugotovitve si zabeležite v zvezek – pregledam, ko se vrnete v šolo.

 

Lep pozdrav!    Mitja Močilar

 

(Skupno 107 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...