ŠPANŠČINA 1, 26. 3.

Hola.

Še vedno čakam na zapise nekaterih jedilnikov in včerajšnje vaje. Dajmo, kar boste naredili danes, vse skupaj, tudi za nazaj, pofotkajte in pošljite na moj e-naslov ursa.govekar@guest.arnes.si.

Gremo kar naprej po učbeniku, seguimos en el libro :).

Stran 44, 45.

Naloga 11 – oglej si sliko in preberi seznam na desni strani. Ugotovi, ali se sestavine na pultu ujemajo s seznamom, ali kaj manjka. Spoznal boš nove besede: lata, bolsa, paquete, botella. Sklepaj, kaj pomeni kakšna beseda, nekatere lahko povežemo z angleščino botella – bottle, nekatere s slovenščino paquete – paket, ostali dve, pa poišči sam. Da vidimo, kdo bo prvi :). Seznam prepiši v zvezek, neznane besede si podčrtaj in jih prevedi pod prepisan seznam.

Na strani 45, naloga 12 si oglej primer šolskega jedilnika. Ponovi dneve v tednu in si za vsak dan oglej, kaj jedo otroci. Primer plato – predjed, segundo plato – glavna jed, postre – sladica. Pan (= kruh) je vedno zraven, pri vsakem obroku. Odgovori na vprašanja pod jedilniki: Katera sladica je v PON in v SRE? Katere so predjedi v TOR in ČET? Katera je glavna jed v PET? Kateri dan ima tebi najljubši meni?

Ker naslednji teden še ne gremo v šolo in gospa Petra ne bo naredila jedilnika za našo šolo, ga naredi ti. Obroki naj bodo polnovredni, vedi, da nismo v tednu otroka :).

Ne pozabi, za vsako nejasnost ali težavo sem na voljo e-naslovu zgoraj, piši, če kaj ni jasno. Če se slišiš s kom iz skupine, govorita špansko. Vamos.

Que os vaya bien, naj vam gre dobro.

Saludos, Urša Govekar

 

(Skupno 50 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...