TJA 7.B- 2. ura, torek 31.3.

  1. ura

Učenci, kako vam gre? Včeraj ste bili malo bolj aktivni na ustnem področju. Predlagam, da tisti, ki bi radi mojo povratno informacijo, glede izgovorjave, da se posnamete en del besedila o ZDA ali Veliko Britaniji in Kanadi, lahko tudi nov besede  ali kaj drugega, kar je vezano na sedanjo snovi in mi pošljete posnetek. Vsem bom podala povratno informacijo.

Nadaljujemo z delom po DZ. Do danes bi morali že kar dobro poznati pravila stopnjevanja dolgih in kratkih pridevnikov v stavkih. Če ti to dela težave, potem si najprej ponovno preberi teorijo v zvezi s tem, ki smo jo napisali v zvezek, nato se loti vaj v DZ. Naredi vaje na str.106 / 11 ( v zvezke), str.107 in str.108. Učenci, ki imate učne težave pri angleščini (ocene 1 in 2, da boste lažje razumeli), lahko namesto vaje 15 na str. 108*, naredite naslednjo nalogo. V zvezek napišite 6 povedi, v katerih uporabite naslednje pridevnike: better, the fastest, as good as, the most expensive, worse, the most beautiful.

Današnje delo zaključite z besedilom v učbeniku na str.110, At the millenium dome. Poslušajte na spletu besedilo, nato ga še enkrat na glas preberite in rešite vajo 2 v zvezke. Napačne povedi popravite.

Lep dan vam želim

Učiteljica Simona

(Skupno 96 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...