Skoči na glavno vsebino

Šport – 6.b dekleta, ponedeljek, 20.4.2020

Pozdravljena dekleta.

Vsako leto v mesecu aprilu pri urah športa testiramo vaše gibalne sposobnosti. Saj vesete, testiramo za športno vzgojni karton. Tudi letos bo tako, le da bo testiranje potekalo malo drugače. Ker tega ne moremo opraviti v šoli, boste meritve in vaje opravile doma, same ali skupaj z nekaterimi družinskimi člani (v veliko pomoč vam bodo pri meritvah).

  • Prva naloga danes je, da si na spodnji povezavi dobro prebereš in ogledaš, katere gibalne sposobnosti se merijo, kako se jih izvaja in kaj z njimi merimo. Pri vsaki nalogi razmisli, na kakšen način bi jo opravila in izmerila doma, v stanovanju ali zunaj na primernem prostoru.

Merske naloge:

http://www.slofit.org/solar/merske-naloge

  • Druga naloga pa je, da opraviš in izmeriš naslednji nalogi: predklon in dvigovanje trupa. Rezultate si zapiši (v svoj dnevnik ali  si narediš razpredelnico…).

Predno se lotiš meritev, se moraš dobro ogret. Zunaj ali doma opravi ogrevalni del:  tek, poskoki, raztezne vaje. Če boš delala doma se ogrej s tekom na mestu, s poskoki in z razteznimi vajami.

PREDKLON: nalogo izvajaš bosa, z iztegnjenimi nogami in s počasnim drsenjem rok v predklon

  1. v predklonu z rokami pridem do kolen  (1 točka)
  2. v predklonu pridem do sredine golenice  (2 točki)
  3.  pridem  do skočnega sklepa  (3 točke)
  4.  s prsti se dotaknem tal  (4 točke)
  5. z lahkoto se dotaknem tal  (5 točk)

DVIGOVANJE TRUPA: potrebuješ mehko podlago in štoparico (na telefonu)

  1. ležiš s pokrčenimi nogami (pod pravim kotom), roki sta prekrižani na prsih. Noge zatakni pod fotelj ali ti jih nekdo drži. Dviguješ se do seda, tako da se s komolci dotakneš stegna, nato se vrneš v ležeč položaj. S hrbtom se moraš dotaknit podlage. Nalogo delaš 60 sekund.
  2. rezultat  zapiši

Vse te naloge smo že delale v šoli in to vsako leto, zato sem prepričana, da ne boste imele težav. Jih bomo pa letos malo priredile. Naloge  vam bom  sproti pošiljala. Od vas pa želim povratne informacije, to pomeni, da mi boste svoje delo in rezultate sporočale. Pošljite mi slike, ali  opišite nalogo, kako in kje si jo izvedla…

Lep in uspešen dan vam želim.

Metka Grebenc

moj meil: zrgxn.terorap@thrfg.nearf.fv

 

 

 

 

 

 

 

(Skupno 59 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost