Skoči na glavno vsebino

BIO 9.A BIOMI IN SAMOVREDNOTENJE (tor. 5.5.)

Pozdravljeni devetošolci! Nekateri ste pa res imeli še veliko dela čez počitnice. Moja pošta je bila zasuta! Upam, da ste si vzeli tudi kaj prosto in si nabrali nove energije še za zadnji mesec. Za današnjo blok uro sem vam pripravila:

  1. kratko nalogo O BIOMIH. Super boste rekli, saj o tem pa že veliko vemo iz geografije! Zato ne bo težko. V učb. na str. 115 si izberite 2 glavna bioma (od 6 možnih) in ju primerjajte med seboj, tako da opišete biotop enega in drugega, uporabite klimograme in primerjate biocenozo. Podatke lahko predstavite v obliki tabele ali miselnega vzorca. To imaš s seboj na dan ocenjevanja.
  2. način ocenjevanja (dokazi +ustno) vašega opravljenega dela s kriteriji (dobite v sredo), ki bo potekal 18. (prvih 14) in 25.5. (od 15 -28 po vrsti v redovalnici) preko videoklica ali v živo.
  3. Do 13.5. pa mi boste poslali po vašem mnenju vaše najboljše zbrane dokaze o vašem delu in znanju ter tabelo samovrednotenja. SAMOVREDNOTENJE BIO9 na xnezra.fynan@tznvy.pbzV naprej boste ovrednotili svoje delo in pridobljeno znanje. Tudi sama vam bom izdelke ocenila, s pogovorom in odgovorom na kakšno vprašanje pa boste imeli priložnost, da svoje znanje tudi potrdite ali še izboljšate oceno.
  4. Izberite 3 najboljše dokaze (od 13), iz vsake kategorije po enega:
    • CELICA (primerjava mitoze in mejoze, naloge iz genetike, kviz iz genetike)
    • BIOTEHNOLOGIJA (vrste biotehnologije, matične celice, kloniranje, GSO)
    • PRAKTIČNE NALOGE (družinski/detektivski rodovnik, poročilo o peki kruha ali izdelavi jogurta)
    • za najvišjo oceno pa še: etične dileme povezane z biotehnologijo ali ekologijo ali podnebnimi spremembami – film Žejni svet.
    • PRILAGOJENO OCENJEVANJE – individualni dogovor z učiteljicami, ki izvajajo dodatno strokovno pomoč.
(Skupno 354 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost