Skoči na glavno vsebino

OPB 5 – 2. c in polovica 2. b, od ponedeljka do petka, 11. 5. – 15. 5.

OPB 5 – 2. c in polovica 2. b, od ponedeljka do petka, 11. 5. – 15. 5.

VARNO S SONCEM

Pred nami je obdobje lepega vremena. To se sliši zelo dobro, a se moramo zavedati nevarnosti, ki nam jih lahko povzroči pretirano izpostavljanje sončnim žarkom. Pazi…že vsaka porjavelost kože ali še slabše, rdečica, pomeni, poškodba kože. V priponki vam posredujem navodila oz. informacije o zdravem preživljanju časa na soncu. Seveda ima sonce na nas tudi zdrave učinke, kot je vitamin D, a kljub temu se moramo paziti in zaščititi svoje telo.

Ko se učenci vrnejo v šolo, bodo dobili zgibanke Varno s soncem, vsi skupaj pa se bomo pogovorili o tej temi. Prosim vas, da tudi doma pravilno usmerjate otroke k varnem preživljanju časa na soncu. Pošiljam vam torej osnovne informacije varnega izpostavljanja soncu in nato tudi kviz, katerega rešite skupaj.

varno s soncem

GIBANJE IN PITJE VODE

Gibanje je seveda zaželeno, a iz več razlogov priporočljivo, da le-tega ne izvajamo v najhujši vročini. Pri vsaki aktivnosti pa moramo poskrbeti tudi za to, da dnevno zaužijemo dovolj veliko količino tekočine, najbolje vodo. Torej…ta teden je vreme napovedano bolj slabo, zato skrbi s soncem ne bomo imeli veliko. Vseeno ne pozabi na gibanje, saj ste v vsem tem času dobili ogromno idej, kako doma izvesti vadbeno uro (seveda, skupaj s starši, da poskrbite tudi za njihovo zdravje).

Se vidimo naslednji teden, če…! 🙂

Učitelj Tadej

(Skupno 79 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost