Skoči na glavno vsebino

ZA NADARJENE IN VEDOŽELJNE UČENCE (5. -9.R) – POSTANI ZNANSTVENIK VSAJ ZA EN TEDEN

Dragi mladi raziskovalci!

Raziščite življenje in odkritja najbolj eminentne, mednarodno priznane, slovenske znanstvenice vseh časov,  dr. Aleksandre Kornhauser Frazer.

O njej in njenem delu je na spletu ogromno gradiva in oddaj. Morda se je vaši starši še spomnijo kot avtorice simpatične zbirke knjižic za poskuse  in TV oddaje PAMET JE BOLJŠA KOT ŽAMET. Po celem svetu pa je poznana kot odlična pedagoginja, kemičarka, s številnimi odkritji na področju varovanja okolja…

Več pa ne povem, kar raziskujte!

Napišite reportažo, narišite s čim se je ukvarjala ali preprosto napišite, zakaj je njeno delo tako pomembno za vse nas.  Nadenite si belo majico ali haljo, nataknite rokavice in očala ter eksperimentirajte. Njej v čast, v tem tednu, naredite kakršen koli poskus, ga opišite, poslikajte. Povežite se s prijatelji in skupaj delujte kot je to počela ona. Skratka bodite izvirni in se lotite česar koli povezano z njo.

Tekmujte malo med seboj, npr:

  1. Kdo si lahko zapomni čim več kemijskih elementov in  njihovih simbolov v najkrajšem možnem času? (5. -7r.)
  2. Kdo najde vsaj 3 kemijske formule 3 naravnih spojin, ki jih uporabljamo v vsakdanjem življenju in ugotovi, iz koliko atomov je sestavljena ena njena molekula? (8.- 9.r)
  3. Kdo v 5 minutah napiše in uredi največ kemijskih enačb? (8.-9.r)

PRISPEVKE POŠLJITE DO NASLEDNJEGA PONEDELJKA, 1.6.2020, na xnezra.fynan@tznvy.pbz. Veselim se vaših prispevkov. Objavili bomo zmagovalce iz različnih kategorij ter najboljše prispevke tudi objavili.

UŽIVAJTE! Komaj čakam, da dobim kar boste ustvarili. lp, Karmen Slana

(Skupno 191 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost