Skoči na glavno vsebino

NAJMLAJŠI ŠOLSKI VRTNARJI

Šolska visoka greda našim vrtnarjem dobro služi.

Septembra smo jim dodali nekaj litrov nove zemlje, nato pa  posejali semena redkvic, špinače in rukole. Gredice smo s smrekovimi vejicami  razdelili po razredih in opazovali, komu so semena prej vzklila in komu kasneje. Grede smo nato zaščitili z mrežo, da vanje ne bi  zahajali mucki in ptički. Novembra smo se razveselili prvih pridelkov- redkvic.

Čebulo smo posadili oktobra, da jo bomo lahko spomladi pobrali. Ker pa je bilo novembra  vreme  toplo, so čebulice že pognale koreninice in stebla. Nekatere poganjke smo odstranili in vrgli na kompost, druge  pa pustili in jih bomo opazovali  čez zimo. Prejšnji teden smo  posadili še nekaj novih čebulic.

Lotili smo se tudi šolskega atrija. Pod našim drevesom smo z lopatkami skopali jamice in vanje presadili telohe. Upamo, da nas bodo ti prvi znanilci pomladi kmalu razveselili s svojimi čudovitimi cvetovi.

Pridružili smo se tudi projektu eTwinning, preko katerega bomo sodelovali še z dvema šolama iz Francije in eno iz Slovenije in se skupaj z njimi učili in primerjali šolske vrtove.

Mateja Čadež

(Skupno 164 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost