Skoči na glavno vsebino

SMEŠNA ZVERINA – POVEZOVANJE ZNANJA ZA SEDMOŠOLCE

KAKO LAHKO POVEZUJEMO ZNANJE? Morda takole….

Smešna zverina se je včeraj podila po vasi. Opazoval-a sem jo izza domače hiše.

Imela je oklep kot želva, na katerem je bila pobočnica kot pri ribah. Namesto lusk je imela dlake kot pri delfinih. Okončnine so bile členjene kot to imajo kobilice. Glavo je imela po obliki kot rak, na njej pa klešče. Rep je bil oblikovan kot pri morskem psu.

V glavi je imela le male možgane za lovljenje ravnotežja. Na njej pa so bile fasetne oči kot pri žuželkah. Slišala je slabo, saj je imela le eno slušno koščico in polža v notranjem ušesu. V ustih je imela derače in čekane kot pri zvereh. Njena prebavna cev je bila kratka, saj je rada jedla meso.

V notranjosti telesa je imela dvodelno srce kot riba in preprosto odrto krvožilje z zeleno krvjo. Dihala je z vzdušnicami oz. trahejami kot da bi bila muha. V zadnjem delu je imela ledvice za filtriranje in razstrupljanje telesa.

Bila je obojespolnik. Ko sem opazoval-a njena moda, ji je postalo, tako nerodno, da se je skrila za grm. Prava škoda! Nisem več videl-a njenih podrobnosti. Nariši to smešno zverino in ji daj izvirno ime. Po svoji domišljiji ji dodaj še manjkajoče notranje organe!

(Skupno 91 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost