Skoči na glavno vsebino

DAN SLOVENSKE HRANE

NA OŠ ANTONA MARTINA SLOMŠKA VRHNIKA

Na naši šoli je tudi letos potekal Dan slovenske hrane, pri katerem sodelujemo od samega začetka, torej že 12 let. Na vrsti je vsak tretji petek v novembru. Tokrat je potekal 18. novembra. Vanj je vključen tudi Tradicionalni slovenski zajtrk. Pomemben je predvsem zaradi tega, ker podpiramo slovenske pridelovalce hrane in spodbujamo samooskrbo s kakovostno hrano iz lokalnega okolja.

Dan prej smo se v šoli pogovarjali o tej tematiki in si tudi ogledali kratek posnetek. V petek, 18. novembra, pa smo na šoli priredili zajtrk za vse učence ter zaposlene. Zajtrk je bil tipičen slovenski, torej ajdov kruh, med, mleko, maslo ter jabolko. Vsa ta hrana je bila pridelana lokalno. Za kosilo pa smo imeli hopel popel, ki izvira iz Nemčije, včasih pa so ga jedli po vsej Evropi in Ameriki. Narejen je iz krompirja, mesa, jajc ter različne zelenjave. V gostilnah so ga delali večinoma iz ostankov hrane.

V ta dogodek smo bili vključeni tudi šolski novinarji. Spremljali smo vso dogajanje, napisali nekaj prispevkov za šolski časopis in šolsko spletno stran ter posneli nekaj fotografij.  

                                                                                           Sara Jurca, 7. a in Marko Iskra, 7. b

(Skupno 105 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost