Skoči na glavno vsebino

LOGIKA NA SLOMŠKU

Tudi letos smo dokazali, da znamo zelo dobro logično razmišljati, kar nam bo tekom življenja lahko olajšalo prenekatero nalogo in opravilo.

Kar 171 učencev od drugega do devetega razreda se je udeležilo šolskega tekmovanja iz logike, ki je potekalo že v septembru kar na naši šoli.

Učenci od drugega do sedmega razreda so pridobili kar 55 bronastih priznanj.

Nekaj najboljših učencev iz sedmih razredov so nato svoje znanje v logičnem razmišljanju lahko ponovno dokazali na državnem tekmovanju, ki je potekalo hkrati z regijskem tekmovanjem za 8. in 9. razrede na OŠ Idrija konec oktobra.

Sedmošolci so zabeležili odličen rezultat, saj so kar trije Timotej Buh in Marko Iskra iz 7. b ter Katja Trček iz 7.c dosegli srebrno priznanje na državnem nivoju. Pozabiti pa ne smemo tudi na osmošolce in devetošolce, tudi ti so se izkazali odlično. Tako je osem devetošolcev bronasto priznanje na regijskem tekmovanju.

Od osmošolcev pa je 5 učencev prejelo bronasto priznanje, kar je bilo žal nekoliko premalo za napredovanje na državno tekmovanje. Trem devetošolcem pa je uspel tudi ta podvig.

Tako so trije nadobudni učenci, Klara Matkovič – 9.a, Luka Maklin – 9.a in Gal Samotorčan – 9.b stali pred Fakulteto za elektrotehniko v Ljubljani. Iz nje sta Luka in Gal odnesla srebrno, Klara pa zlato priznanje.

Mislim, da smo vsi lahko zelo ponosni na svoje učence!

Vsem dobitnikom priznanj pa iskrene čestitke!

Zapisala Sabina Oven.

(Skupno 357 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost