Skoči na glavno vsebino

NOVOLETNA PRIREDITEV Z DOBRODELNIM SEJMOM

NA OŠ ANTONA MARTINA SLOMŠKA VRHNIKA

Hura, december je tu! Tako smo na OŠ Antona Martina Slomška Vrhnika pričakali zadnji mesec v tem letu. Na stežaj smo mu odprli vrata in ga povabili medse. Že ves mesec november smo se pripravljali nanj. Pekli smo piškote, izdelovali novoletne voščilnice, pripravljali zeliščno sol, mehke snežake, glinene posodice, lesene smrečice, zelenje povezovali v venčke in izdelovali najrazličnejše druge izdelke, s katerimi smo obogatili naš tradicionalni dobrodelni sejem.

V šolski telovadnici so učenci z mentorji pripravili pester, zimsko obarvan praznični program. Majhne snežinke so zaplesale svoj praznični ples in pobelile domačo pokrajino, zimske vile pa so nas popeljale skozi praznično zgodbo, ki se je dotaknila naših src. Učenci so poprijeli za inštrumente in iz njih zvabili lepe melodije, pevci pa so ubrano zapeli pesmi, posvečene snežinkam, praznikom in dobri volji. Tako smo bili priča čudoviti harmoniji. V posebni, humorno obarvani točki so se predstavili naši športniki. Pa tudi plesalo se je – in še kako! Plesne točke naših učencev so vedno čudovite. Poskočni ritmi pa so kar vabili, da tudi ostali malo zamigamo. Občinstvo na polnih tribunah naše telovadnice je bilo nad videnim in slišanim navdušeno in je vse nastopajoče nagradilo z glasnim aplavzom. V goste pa je prišel tudi dedek Mraz in obljubil, da nas v decembru še obišče.

Naše druženje pa se je nato nadaljevalo na šolskem dvorišču, kjer so praznično okrašene stojnice, ki so se šibile pod ročno izdelanimi izdelki naših učencev, vabile, da jih obiščemo in s prostovoljnimi prispevki prispevamo svoj dar v šolski sklad ter tako po svojih močeh pomagamo pri nakupu pripomočkov, ki učencem pomagajo, da se lažje učijo in so tako še uspešnejši. Iz Slomškove kavarne pa so se širile sladke vonjave po cimetu, čokoladi, vafljih in še čem ter nas vabile, da se okrepčamo. Piko na i pa je vsemu dogajanju dodal še čudovit ognjemet, s katerim smo zaključili naše predpraznično dogajanje.

                                                                                              Vesna Jurač

(Skupno 344 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost