Skoči na glavno vsebino

Irski plesi med poukom angleščine, 7. – 9. razred

Že kar nekaj let si pouk angleščine popestrimo z gibanjem, ki nam omogoča, da se lažje zberemo. So obdobja, ko delamo različne telovadne vaje, ki jih občasno dopolnimo s plesom ob glasbenem videu.

V letošnjem šolskem letu pa smo se zadnjo uro pred novoletnimi počitnicami z devetošolci preizkusili v irskem plesu. Bilo je kar nekaj zmede kot je običajno na začetku. Nato smo namesto telovadnih vaj dvakrat na teden zaplesali irski ples, ki traja minuto in pol. Vsi učenci so sodelovali in se hitro učili. Potem smo to naučeno znanje prenesli tudi na sedmošolce in osmošolce. Pri tem plesu je dobro, ker se začne ritem počasi, nato pa gre vedno hitreje in na koncu si kar malo zasopel, kar je odlično za nadaljnje delo pri pouku.

Irski ples smo predstavili na prireditvi Jezikujmo, ki je bila, 2. 3. 2023, v avli šole v okviru kulturnega tedna. Tudi gledalci so bili nad plesom navdušeni.

Prilagamo fotografiji plesa, ko smo ga še vadili po posameznih razredih, nato  fotografijo iz nastopa, kjer so sodelovali posamezniki iz vseh treh razredov (7.a, 8.c in 9.a). Vidite lahko tudi skupinsko fotografijo na prireditvi Jezikujmo, kjer so učenci poleg irskega plesa predstavili tudi irsko pravljico The End of the Rainbow (slika s platnom v ozadju).

Avtorji fotografij so: Blaž Merlak, Alenka G. Nikšič, Jaka Zupanič, Živa Nikšič.

Alenka G. Nikšič

(Skupno 246 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost