Skoči na glavno vsebino

Šport za sprostitev – 7.r torek, 7.4.2020

Lep pozdrav fantje in dekleta..

Najprej naj vas spomnim, jutri je športni dan. Izkoristite dan in ga preživite aktivno, skupaj s svojo družino. Bodite organizatorji te dejavnosti. Poskrbite za primerno ogrevanje, vodite vaje in naučite jih, kako se pravilno izvede vaja, razložite, čemu je posamezna vaja namenjena. V programu za športni dan, ki smo vam ga pripravili učitelji športa, je veliko zanimivih nalog, igric, idej, kaj vse je možno v naravi počet. Bodite ustvarjalni in dodajte še kakšno svojo idejo (vendar varno).

Kaj vse lahko danes narediš zase? Naredi vajo Pozdrav soncu, da prebudiš svoje telo. Fantje, nikar se ne zmrdujte nad to vajo, tudi za vas je primerna. Raztegne celo telo. Potem pa pojdi ven na zrak, da zaženeš še svoje možgane, da bodo lažje kos zahtevnim šolskim nalogam.  Pojdi na sprehod, tek, (upoštevaj pravila), naredi vaje za gibljivost in moč. Za pomoč in idejo pošiljam  spodnjo povezavo. Delaj pravilno in svojim sposobnostim primerno.

4 minute tabata group:

https://www.youtube.com/watch?v=Z4ziWoCuf5g

Za razbremenitev od šolskega dela, se lahko sprostiš z žongliranjem. Če nimaš pravih žogic, si naredi svoje (iz papirja), ali uporabi kamenčke, storže, mogoče pomaranče, limone …  Vaja je sproščujoča. Poskusi in uživaj.

Žongliranje:

https://www.youtube.com/watch?v=2PMTMRWod9s

Bodite aktivni in poskrbite za dobro počutje.

Pozdrav.

Metka Grebenc

(Skupno 100 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost