Skoči na glavno vsebino

SIO 2020

Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju

Cilj operacije je izboljšanje kompetenc in dosežkov mladih ter večja usposobljenost izobraževalcev prek večje uporabe sodobne IKT pri poučevanju in učenju. Vzgojno-izobraževalnim zavodom se sofinancira izgradnja brezžičnih omrežij in nakup IKT opreme, razvija se e-storitve in e-vsebine.

Povezava na spletno stran evropske kohezijske politike v Sloveniji: www.eu-skladi.si

Več podrobnosti o Programu nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju najdete na spletni strani Programa.

Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

 V okviru programa SIO-2020 na vzgojno-izobraževalnih zavodih gradimo brezžična omrežja.

Projekt Forum EMS je pripravil letak:
https://informator.arnes.si//lt.php?id=Nh8BAFQAGlMBUEoBAw9QXA

in brošuro o vplivih brezžičnih omrežij:
https://informator.arnes.si//lt.php?id=Nh8BAFUOGlMBUEoBAw9QXA, ki ju najdete tudi na spletni strani Arnesa, v fizični obliki pa ju boste prejeli na vaš zavod.

Meritve elektromagnetnega valovanja je INIS opravil v prostorih Arnesa, ki uporablja enake dostopkovne točke kot VIZ, in v prostorih vzgojno-izobraževalnega zavoda, ki je vključen v projekt WLAN-2020.
V obeh primerih je iz rezultatov meritev razvidno, da na človeku dostopnih lokacijah na razdalji 100 cm ali več, vrednosti električne jakosti polja dosegajo le nekaj odstotkov mejne vrednosti. Kadar na opremo niste povezani z napravami, je ta vrednost še veliko manjša.
Rezultate meritev in podrobnejša pojasnila najdete na spletni strani Arnesa https://informator.arnes.si//lt.php?id=Nh8BAFQGGlMBUEoBAw9QXA
Več podrobnosti o Programu nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju najdete na spletni strani Programa https://informator.arnes.si//lt.php?id=Nh8BBVZLU1YEGQcACgNc.
Dodatne informacije lahko dobite na e-poštnem naslovu fvb-2020@nearf.fv in na telefonski številki (01) 479 88 55.

 Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

(Skupno 1.163 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost