Skoči na glavno vsebino

Šport – 4.c četrtek, 9.4.2020

Lep pozdrav učenci.

Kako ste se imeli na malo drugačnem športnem dnevu? To je bil namreč športni dan, ki ste si ga sami (oziroma skupaj s starši) organizirali in izpeljali. Skupaj ste naredili načrt, kam boste šli, kako in kaj vse boste počeli. Dobila sem kar nekaj povratnih informacij o vašem delu. Velika večina vas je preživela aktiven in sproščen dan skupaj s svojo družino. In da je bil to en čudovit dan za vas, tega sem najbolj vesela.

Danes pa si lahko sam sestaviš krajši POLIGON. Nekaj poligonov smo izvedli že v šoli, tako da imaš predstavo, kako naj bi izgledal. Tvoj naj bo krajši, naloge naj bodo primerne in takšne, ki jih je mogoče varno izvesti. Super bo, če boš delal skupaj s svojo družino, za sprostitev, pa še naučil jih boš nekaj.

Nekaj kratkih navodil:

  • poligon pripravi zunaj, na vrtu, dvorišču, na travniku…kjer imaš možnost. Če si stran od doma, mora biti s teboj nekdo od staršev.
  • če to ni mogoče, si pripravi doma vadbo na postajah (tam kjer je malo več prostora ali pa uporabi celo stanovanje – vključi celo družino)
  • uporabi in izkoristi rekvizite, ki so ti na razpolago: – zunaj: stopnice, klopca, štor, ležeče deblo, drevesa (za tek – slalom), storže…                                                                                                                         – notri: stol, metla, kavč…
  • izvajaj samo naloge, ki so varne in ki jih znaš. Veliko primernih nalog si že dobil od učiteljice in od mene. Uporabi jih.
  • naloge: hoja po vseh štirih, skoki in poskoki (po obeh nogah, po eni…naprej, nazaj, levo, desno) meti in zadevanje cilja (z roko, z nogo),  dodaj vajo za moč – sklece, vajo za ravnotežje – hoja po zviti vrvi ali narisani črti…Celoten poligon ponovi vsaj 2x do 3x
  • v stanovanju – vadba na postajah: na eni postaji delaj vajo za moč (sklece, trebušnjake, počepe…karkoli) na drugi vajo za gibljivost (predkloni, izpadni korak, kroženje z rokami…)pa vajo za ravnotežje (stoja na eni nogi pa na drugi, hoja po ravni črti po prstih…) na eni postaji izvajaj plesne korake (sam si jih izmisli)…vsako vajo delaj 1 minuto, potem nadaljuješ na drugi postaji…celotno vadbo ponovi še 2x oz. po svojih zmožnostih. Vaje, ki jih boste izvajali, morate dobro poznati in jih znati pravilno izvest.
  • pred dejavnostjo naredi ogrevanje
  • delaj samo to, kar je varno in tam kjer je varno
  • dobro je, da je s teboj še nekdo, da ti meriti čas, da ti pomaga pri določeni vaji…skupaj se trudita in bo bolj zanimivo
  • na koncu naredi še vaje za sprostitev
  • da bo dan še bolj zanimiv, se nauči žonglirati:

Žongliranje

https://www.youtube.com/watch?v=2PMTMRWod9s

Bodite ustvarjalni in iznajdljivi. Polepšajte si dan z gibanjem.

Lep dan in lep pozdrav

Metka Grebenc

(Skupno 46 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost