Skoči na glavno vsebino

ŠPORT 5. a, četrtek, 16. 4. 2020

ŠPORT 5. a, četrtek, 16. 4. 2020

Pozdravljeni!

Kako ste? Ste bili veseli, ko smo se vsaj malo, sicer preko ekrana, videli? Kako pa dnevnik? Tudi tega izpolnjuj vsak dan ali pa vsaj 3x tedensko, ko imamo na urniku šport (mi sicer 2x).

Dnevnik dejavnosti

Jaz vam bom pripravljal vsebine za delo doma, zelo rad pa bi slišal tudi vaše želje. Kaj si želite vi? Katere motorične sposobnosti bi si želeli izboljšati vi? Javite mi na gnqrw.qr-tyrevn@thrfg.nearf.fv in vam pomagam pri individualnem programu. Malce morate vseeno upoštevati, da lahko trenutno vadimo le doma ali v okolici hiše (če jo imamo) in da nimamo doma pripomočkov, kot sicer v telovadnici.

Danes bomo razvijali RAVNOTEŽJE. Sam poskrbi za ogrevalni del (ogrevanje + raztezanje).

Naloge, ki so spodaj navedene, zadržuj vsaj 20-30 sekund. Vse naloge delaš bos.

  • Stoja na eni stegnjeni nogi (L in D)
  • Stoja na eni pokrčeni nogi (L in D)
  • L noga v stoji, D noga odmik bočno (in obratno)
  • Pobiranje predmetov s tal (stojiš na eni nogi na mestu in pobiraš listke iz tal, ki si si jih postavil prej na tla). Pobereš jih 5 z L roko in 5 z D roko, pri čemer mora biti stojna noga ves čas na istem mestu. Nato ponoviš tudi z drugo nogo.
  • Stojna L noga je rahlo pokrčena, nad koleno postavimo D gleženj, roke pa imamo pred seboj oz. si z njimi pomagamo zadrževati ravnotežje (nato D stojna noga)
  • Ponoviš vse zgornje naloge na mehki oz. neravni podlagi (ravnotežna blazina, tenis žogica, dva para nogavic, zvita v kroglo, itd)
  • Ponoviš vse zgornje naloge tako, da stojiš na prstih (samo da je peta v zraku).

Uspešno delo in javljajte napredek ter svoje želje.

OSTANITE ZDRAVI!

Učitelj Tadej

(Skupno 113 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost