Skoči na glavno vsebino

TJA 8 – 4.sk. – 5. teden, 1. ura, četrtek, 16.4.

Učenci dobrodošli nazaj v »šolske klopi«. Sedaj, ko ste si nabrali energije med prazniki, bomo lažje nadaljevali teden, ki itak ne bo ravno dolgJ.

Pa ponovimo snov prejšnje ure. Doslej smo govorili o treh rabah Present perfect Simpla. Se spomnite katerih? Ponovite in za vsako rabo podajte primer, ki ga doslej še niste(1.,2.,3. raba)  Podrobno preberite snov prejšnje ure in rabo časovnih izrazov EVER in NEVER.

  • Preberi Grammar time out v učbeniku na strani 152 in si v zvezek izpiši bistvo rabe teh dveh prislovov, s primeri ( naslov: Present perfect simple in raba EVER / NEVER)

 

  • Naredi vajo 3a v učb, na str. 150. Primere o izkušnjah Ethel zapiši v zvezek, kot je to navedeno v primeru. Učenci, ki vam gre angleščina težje, izberite 8 izkušenj in jih zapišite v zvezek v obliki stavkov.

 

  • Naslednje vaje boste naredili v paru, s sošolcem ali sošolko. Pokliči nekoga iz tvoje skupine in naredite v paru vaje v DZ: str.150/ vaja 3, stran 4a in 4b na str. 151. Če ne moreš poklicati sošolca, intervjuvaj nekoga v družinskem krogu.

 

POMEMBNO: V bodoče mi pošiljate svoje posnetke zvezka+DZ, enkrat na teden, za tri ure nazaj. Vaše odzive si bom beležila, saj lahko zaenkrat edino na ta način sledim vašemu napredku, zato BODITE VSI ODZIVNI in pravočasniSporočila mi pošiljajte do tretje ure popoldan ( in ne kasneje), od ponedeljka do petka.

10 UČENCEV mi prejšnji teden ni poslalo posnetkov svojega dela za zadnjih nekaj ur. To naredite do jutri!!!

Lep pozdrav

Učiteljica Simona

(Skupno 93 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost