Skoči na glavno vsebino

NŠP1 in NŠP3 – 4. in 6. razred – 21. 4. 2020

Pozdravljeni športniki,

 

hvala za vse vaše poslane naloge. Zelo ste se potrudili in me navdušili s svojimi raznolikimi oblikami nalog, ki ste mi jih poslali. Večini sem že odgovorila in predlagala popravke, tisti, ki pa jih niste prejeli, pa ali nisem prejela vašega izdelka, ali pa sem ga spregledala. Prosim, da mi ga pošljete ali pa me opozorite, da vam nisem odgovorila (xngwn.zvfvp1@thrfg.nearf.fv).

V tem tednu vas bom prosila, da mi pošljete še eno nalogo.

Opišite igro, ki je primerna za ogrevanje, preden začnemo izvajati raztezne in krepilne vaje. Naj bo to vaša najljubša ali pa povsem nova igra, ki bi jo lahko uporabili za aktiviranje celotnega telesa.

Nekaj namigov:

  • igra lovljenja in teka
  • cilj igre

Na primer:

Kdo se boji črnega moža: 

Potrebujete lovilca (črnega moža) in 5-10 vadečih, ki se postavijo vsak na svojo stran lovilnega poligona.

Najprej črni mož vpraša: “Kdo se boji črnega moža?” Skupina na nasprotni strani odgovori: “Nihče.” Črni mož nato vpraša: “Kaj pa če pride?” Skupina odgovori: “Pa zbežimo.”

Otroci stečejo naprej na stran črnega moža, črni mož pa na nasprotno stran. Črni mož jih medtem skuša ujeti (se dotakniti kogarkoli izmed njih) in tako dobiti novega črnega moža, ki bo pomagal in lovil v naslednjem teku. Cilj igre je, da črni možje ulovijo vse vadeče, takrat je igre konec.

 

Ta teden vas povabim, da se preizkusite v katerem izmed teh izzivov in zanima me, ali vam je kateri uspel. Pošljite mi kakšno fotografijo!

Lep teden vam želim,

učiteljica Katja

(Skupno 144 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost