Skoči na glavno vsebino

ANGLEŠČINA, 6.C – sreda, 22.4.

Pozdravljeni šestošolci! Vesela sem, da se mi večina vas dobro odziva na delo in vaje, ki so naložene v spletni učilnici. Prosila bi vas, da me sproti obveščate, če bi imeli kakršnekoli težave, seveda pa so dobrodošle tudi povratne informacije, ki mi bodo pomagale pri nadaljnem delu z vami. Za danes boš naredil naslednje:

1.Odpri e-učbenik na str.90 in poslušaj zvočni posnetek 2.13. Slišal boš, katere zgradbe/mesta se nahajajo v kraju Exeter. Se še spomniš, kdo živi v tem kraju?

Zapiši naslov PLACES IN A TOWN v zvezek, nato pa napiši izraze, ki jih slišiš na posnetku : 1. sports centre, 2. bowling alley – kegljišče, aquarium – akvarij… Naštetim besedam lahko dodaš še kakšno stavbo, ki se nahaja v mestu, npr. COURT – sodišče, SCHOOL, KINDERGARTEN – vrtec, PETROL STATION – bencinska postaja, SWIMMING POOL – bazen, THEATRE, LIBRARY, BUS STATION – avtobusna postaja, BUS STOP – avtobusno postajališče, RAILWAY STATION – železniška postaja, BUTCHER’S – mesnica, .. v učbeniku si oglej dodatno besedišče stavb v mestu na str.132 – nove besede zapiši!!!

2.V učbeniku reši še nalogo 2 – s 5-6 stavki opiši mesto Exeter. Stavke začenjaj z There is/There are…uporabljaj tudi predloge kot so next to/behind/opposite…

3.V DZ reši še 1.nalogo na str.60

4.Neobvezni nalogi, a verjamem, da bosta mnogim všeč: reši interaktivni vaji v spletni učilnici.

Rešuješ direktno na računalniku. Če ju rešiš, mi nalogi lahko pošlješ v vpogled po e-pošti na naslov: fnfn.fgbfvp@thrfg.nearf.fv   Ta e-naslov vpišeš po tem, ko nalogo končaš: klikneš FINISH, potem te računalnik vpraša ali želiš preveriti naloge (CHECK YOUR ANSWERS) ali jih poslati učiteljici (SEND TO YOUR TEACHER). Klikneš torej desni gumb in vpišeš zgoraj navedeni naslov, svoje ime in priimek, razred ter pošlješ.

Lepo vas pozdravljam!

učiteljica Saša

(Skupno 97 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost