Skoči na glavno vsebino

EKSKURZIJA »ČEBELE« 6. RAZRED – LUKOVICA PRI DOMŽALAH, GEOSS, VAČE

Včeraj so se učenci šestih razredov udeležili prve ekskurzije na predmetni stopnji. Razdelili smo se v dva avtobusa. Na enega so odšli učenci 6.A in 6.C razreda z učitelji spremljevalci, v drugega pa učenci 6.B razreda z učiteljico Vesno Jurač in Petrom Purgom. Vsi smo imeli isti cilj – ogled Čebelarske zveze Slovenije v Lukovici pri Domžalah, ogled vaške situle v Vačah ter geometričnega središča Slovenije (GEOSS).

V Čebelarski zvezi Slovenije sta nas pričakali gospe, ki sta nas toplo sprejeli. Najprej smo si ogledali kratek film o slovenskem čebelarstvu in čebelah, nato pa smo si s pravimi čebeljimi klobuki ogledali panje in čebelnjake, ki so bogato poslikani. Pred stavbo imajo tudi ogromno 3D-repliko kranjske čebele. Obisk smo zaključili z delavnico, kjer smo okušali različne vrste medu ter izdelali vsak svojo pravo svečo iz voska.

Z avtobusom smo se nato odpeljali naprej proti GEOSSU, kjer so učenci reševali delovne liste ter si ogledali vzorce različnih kamnin, ki jih najdemo na slovenskih tleh. Nazadnje smo se ustavili še v Vačah ter si ogledali repliko vaške situle.

Učenci 6.C so strnili nekaj vtisov o ekskurziji:

  • Najbolj všeč mi je bilo, ko smo okušali različne vrste medu ter ko smo izdelovali svoje svečke iz voska. Tim Demšar (6.C)
  • Najbolj mi je bilo všeč, ko smo opazovali 3D-natisnjeno čebelo. Izvedela sem veliko zanimivosti o čebelah in o vaški situli. Meta Trček (6.C)
  • Na ekskurziji sem zelo uživala, ker smo končno šli nekam za cel dan. Super je bilo, da smo lahko okušali med. Zdi se mi, da smo se s sošolci in sošolkami še bolj povezali. Zarja Merlini Mašič (6.C)
  • Na ekskurziji mi je bila všeč velika čebela, ki je stala 70.000€. Všeč mi je bil tudi pes, ki nam je sledil do avtobusa. Nastalo je veliko lepih fotografij! Nika Molk (6.C)

Tudi učenci 6.A so bili nad ekskurzijo navdušeni:

  • Zelo mi je bilo všeč v učilnici Čebelarske zveze Slovenije, ker sem se veliko naučila o čebelah. Všeč mi je bilo tudi to, da smo naredili sveče iz čebeljega voska. Najbolj mi je bila všeč vaška situla, ker je zelo lepo kovana.
  • Na ekskurziji mi je bilo zelo dobro to, da smo naredili in se naučili ročnega izdelovanja svečk iz voska. Nekatere vrste medu so bile boljše od drugih, a še vedno dobre. Poudarek našega dne je psička v Vačah, ki nam je nekaj časa sledila. Dali smo ji ime Čačka.
  • Zelo poučna in zanimiva ekskurzija. Mogoče premalo zanimivosti, lahko bi bilo malo bolj zanimivo. Všeč mi je bilo izdelovanje sveč, ker najbrž tega ne bomo delali več. Posebej občudujem degustacijo medu, ker med najbolje spoznaš, če ga poskusiš.

Za konec lahko pokukate še v fotogalerijo ter vas pozdravljamo po čebelarsko – NAJ MEDI!

(Skupno 203 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost