Skoči na glavno vsebino

TEMATSKI DNEVI V 6. A PRI SLOVENŠČINI IN PRIPOVEDKA O ZLATOROGU

V letošnjem šolskem letu smo v pouk od 6. do 9. razreda vključili novost – tematske dni,  ki smo jih izpeljali pri različnih predmetih. Na začetku decembra smo v 6. razredih ustvarjali na temo ljudskega slovstva. Pri slovenščini je bilo še posebej zanimivo, saj smo spoznavali pripovedko o Zlatorogu.

Najprej smo se pogovarjali o splošnih značilnostih ljudskega slovstva in ugotovili, da o tem že marsikaj vemo. Medse smo povabili tudi šolsko knjižničarko, gospo Vesno Jereb, ki nam je predstavila knjigo Marka Kravosa z naslovom Zlatorog. Gre za knjižno novost, ki je izšla pred kratkim. Z zanimanjem smo ji prisluhnili. Zanimivo je bilo tudi spoznavati nove, nenavadne besede, kot na primer nebenke, s katero so bile v knjigi poimenovane triglavske rože.

Pri uri slovenščine, ki je sledila, pa nam je učiteljica slovenščine, Vesna Jurač, predstavila še ljudsko pripovedko o Zlatorogu v obliki kamišibaja. Uživali smo v poslušanju in opazovanju lepih risb, ki so spodbudile našo domišljijo. Tudi o tej pripovedki smo se pogovorili ter obnovo zapisali v zvezke. Zanimiva pa je bila tudi primerjava obeh predstavljenih pripovedk – umetne in ljudske, saj smo med njima opazili tako podobnosti kot tudi razlike.

Tovrstno delo pri slovenščini nas je tudi spodbudilo, da smo še sami obiskali knjižnico in si priskrbeli knjige za branje, pričeli pa smo tudi z ustvarjanjem lastnih kamišibajev.

(Skupno 92 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost