Skoči na glavno vsebino

Evropski denarni kviz 2024

Izobraževalni center Združenja bank Slovenije se je tudi letos priključil pobudi Evropskega/Svetovnega tedna denarja, v okviru katerega so bile organizirane aktivnosti finančnega opismenjevanja za različne starostne skupine, vključno z Evropskim denarnim kvizom. Nacionalno tekmovanje Evropski denarni kviz smo izvedli 15. marca, ob 13.00 uri in je potekalo spletno na MS Teams povezavi v Kahoot aplikaciji. Kviz je namenjen mladini starosti 13-15 let.

Na spletni strani Združenja bank Slovenije so bile objavljene vaje za učenje o finančnih vsebinah, ki so namenjene tudi pripravi za sodelovanje na tekmovanju o finančnem znanju na Evropskem denarnem kvizu. Zmagovalci nacionalnih tekmovanj (ekipa dveh iz vsake države) se med seboj pomerijo v Bruslju, v nacionalnih jezikih sodelujočih držav, 18. – 19. aprila 2024. Cilj vseh aktivnosti, ki jih izvajamo v Evropskem tednu denarja je želja po ozaveščanju mladih, da je osnova za upravljanje osebnih financ in sprejemanje finančnih odločitev dobro poznavanje finančnih pojmov in varnosti poslovanja.

Naša šola je sodelovala najprej na vajah za Evropski finančni kviz, ki so bile 14. 3. 2024, ob 13.00. Oglejte si nekaj fotoutrinkov:

Tudi letos smo našo šolo na Evropskem denarnem kvizu številčno zastopali. Pri urah matematike smo vadili pri mentoricah Sabini Oven, Maji Zobec in Sonji Strgar. Kviza se je udeležilo skupaj 56 učencev naše šole.

oddelekšt. učencev
8. a2
8. b20
8. c4
9. a0
9. b22
9. c8

Na kvizu je tekmovalo 436 tekmovalcev osnovnih in srednjih šol cele Slovenije. Najboljše mesto na naši šoli, 7. mesto na Evropskem denarnem kvizu, je dosegla učenka 8. c razreda – Gabrovšek Jesenovec Tajda. Odlično 30. mesto je zasedla učenka 8. a – Beti Žust. Na 31. mestu je bila učenka 9. c – Eva Remic. Učenci naše šole prvih treh mest niso dosegli, so pa dosegli dobre rezultate, predvsem pa so spoznali veliko finančnih pojmov in pridobili uporabno znanje za življenje. Nekaj utrinkov kviza si oglejte spodaj:

Vsem tekmovalcem iskrene čestitke!

(Skupno 158 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost