Skoči na glavno vsebino

Kamišibajkarska delavnica v 7. b

Učenci 7. b smo bili pretekli teden zelo ustvarjalni. Pri pouku slovenščine smo z učiteljico Vesno Jurač obravnavali Jurčičevo humoresko Kozlovska sodba v Višnji Gori. Prebrali smo odlomek v berilu, ki pa nas je zaradi svoje šaljivosti tako navdušil, da smo si v šolski knjižnici izposodili še knjigo in zgodbo prebrali v celoti.

Spoznali smo Višnjane, prebivalce Višnje Gore, ki imajo čudna imena in še bolj čudne navade. S tem pa nas nekoliko spominjajo na Butalce. Kozlu Liscu, ki v resnici ni nič zagrešil,  so prisodili kazen, ki pa sploh ni bila kazen: tepli so ga po senci, vse to pa je njegov lastnik moral opazovati z zavezanimi očmi. Zgodba se seveda konča srečno, saj so bili na koncu vsi zadovoljni – tako zagovorniki kot tudi nasprotniki kazni.

Naše delo smo nadaljevali s kamišibajkarsko delavnico. Vsak izmed nas je izdelal lasten kamišibaj v pomanjšanem merilu – mini kamišibaj. Najprej smo zgodbo razdelili na posamezne kadre in se lotili risanja prizorov. Vsak prizor smo opremili še s krajšim besedilom. Nato pa smo iz tršega papirja izdelali majhne okvirčke, jih okrasili in vanje vstavili svoje risbe.

Literarno ustvarjanje smo tako povezali z umetniškim ustvarjanjem in na koncu še z govornim nastopom, saj so sledile predstavitve naših kamišibajev pred publiko. Prisluhnili smo sošolcem in pozorno opazovali, kakšne kamišibaje so pripravili. Priznati moramo, da bi se težko odločili, kateri je bil najlepši, saj so se vsi zelo potrudili.

Na tokratni delavnici nam je bilo zelo všeč. Vzdušje v razredu je bilo sproščeno, kot se za konec šolskega leta tudi spodobi. K temu pa je zagotovo pripomoglo tudi to, da smo lahko med delom poslušali glasbo.

(Skupno 114 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost