Skoči na glavno vsebino

TJA 7.b – 5. teden, 1. in 2. ura, sreda, 15.4.

Učenci dobrodošli nazaj v »šolske klopi«. Sedaj, ko ste si nabrali energije med prazniki, bomo lažje nadaljevali teden, ki itak ne bo ravno dolgJ.

Današnji uri angleščine bomo začeli s ponovitvijo preteklika.

  • My biographyWrite your biography / Napiši svojo biografijo. Use Laura’s biography as a model./ Uporabi Laurino biografijo kot primer. Napiši vsaj 10 spominov, učenci, ki imate z angleščino težave (ocene 2), pa 6.

My biography

Laura S.

2003 I was born on 1st July in Ljubljana, Slovenia.

2004 I took my first steps and said my first word. My first word was o;i (daddy in English).

2005 I got my first pet, a cat.

2006 I went to nursery school.

2007 I learnt how to swim.

2008 I had an operation in hospital. I got my first bike for my birthday.

2009 I started primary school. I learnt how to ride a bike.

2010 I began clarinet lessons and I went on my first skiing holiday to Italy. I won a skiing competition.

2011 My family moved to a new house in another part of town. etc.

 

Nadaljujemo z vajami v učbeniku na strani 115 in 116. Uporabljaj slovarček IN V ZVEZKE NAPIŠI NASLOVE (GLEJ SPODAJ VSAKO TOČKO).

  • SYMBOLS OF SLOVENIA: simbole Slovenije poveži s slikami. Besede, ki so nove prepiši v zvezek. Učenci, ki imate težave povežite slike: 1,2,4,9,10,14, in 15.
  • Naslednje je besedilo o Veliki Britaniji – ABOUT GREAT BRITAIN ( str 115). Preberi ga in v zvezek napiši kratek povzetek za vsak podnaslov. Učenci, ki vam je to prezahtevno v zvezek kratko opišete le The United Kingdom.
  • THE FLAGS: učbenik str.116: preberi opise zastav in njihov simbolični pomen. Nato v zvezek nariši in opiši slovensko zastavo. Učenci, ki vam je to prezahtevno, narišete in samo poimenujete barve in grb v angleščini.
  • FLOWERS: oglej si sliko rož in njihovih poimenovanj. Poimenovanja, ki so ti nova vnesi v spletni slovar (Pons) in poslušaj njihovo izgovorjavo, nato na glas ponovi.

Ko si se seznanil s poimenovanji, odgovori na vprašanja spodaj v celih stavkih. Učenci z učnimi težavami odgovorite na vprašanja številka 1, 2, 3.

POMEMBNO: posnetke svojega dela in ostale informacije mi po elektronski pošti pošiljajte do 15.00 ure popoldan (in ne kasneje), od ponedeljka do petka, enkrat na teden.

12 učencev mi prejšnji teden NI poslalo posnetkov svojega dela, zato ta teden pošljite za ure za nazaj. Zadnji dan je četrtek, do 15.00!!!

Lep pozdrav

Učiteljica Simona

(Skupno 107 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost