Skoči na glavno vsebino

TJA 6b – 5. teden, 1. in 2. ura, sreda,15.4.

Dragi moji, kako ste? Velikonočno prazniki so za nami. Ste uživali v vseh prazničnih dobrotah?

Danes bomo začeli z novo, a že znano tematiko AT HOME, ki smo jo delali že v 5. razredu.

  • Odprite učbenike in interaktivne učbenik (na računalniku) na strani 80 in poslušajte poimenovanja prostorov v hiši, v vaji 1. Se spomnite še kakšne sobe, ki tukaj ni omenjena?

V modrem polju na strani 81 imate razlago, kako opisujemo prostore in pri tem uporabljamo THERE IS (ednina ) in THERE ARE ( množina). Sem prepričana, da to že kar dobro znate. Preberite in prepišite besedilo iz tega polja v zvezke ( naslov:  THERE IS / THERE ARE).

  • Nadaljujte z vajo 4A v zvezke ( celi stavki). Glejte primer, ki je že rešen. Tisti, ki vam angleščina ne dela preglavic (ocene 3, 4, 5), naredite še vajo 4B (preberi navodilo). Napišite nekaj resničnih stavkov o šoli. Npr. There aren’t any curtains (zavese) in my school. Uporabite besede v tej vaji.

Ostali, ki vam je vaja 4B prezahtevna, naredite vajo 1 na str. 80 v zvezke.

Nadaljujemo z vajami na straneh 82 in 83 v učbeniku:

  • Poslušajte ali preberite (ali oboje) dialog IS THERE ANY JUICE? na strani 82. nato rešite vajo 1C (rešitve v zvezek).
  • Preberite GRAMMAR / SLOVNICO v vaji 2 in jo prepišite v zvezek. Kaj te ta okvirček nauči? Seveda, nauči te tvoriti vprašalnice z THERE in kratke odgovore (to že znaš od lani).
  • Sedaj v vaji 3 uporabi znanja iz prejšnje vaje (2) in tvori vprašanja in kratke odgovore, kot v danem primeru. Rešitve zapiši v zvezek.

 

POMEMBNO: posnetke svojega dela in ostale informacije mi po elektronski pošti pošiljajte do 15.00 ure popoldan (in ne kasneje), od ponedeljka do petka, 1 X na teden.

*8 učencev mi minuli teden ni poslalo posnetke svojega dela za nekaj ur za nazaj. To storite DANES !

Lep dan vam želim

Učiteljica Simona

(Skupno 153 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost