Skoči na glavno vsebino

OBVESTILO

Spoštovani starši in zaposleni, dragi učenci!

Zaradi zaostrene zdravstvene situacije v državi in odloka vlade, ki je stopil v veljavo konec minulega tedna, bomo morali na šoli uvesti nekaj sprememb. Nekateri se z njimi ne strinjate, mnogi starši pa so ukrepom naklonjeni.

Naš skupni interes ostaja, da vzgojno-izobraževalno delo poteka v šoli in verjamem, da bomo s skupnimi močmi lahko omogočili zdravo učno in delovno okolje za vsakega posameznika.

SPLOŠNO

  1. V šolo še vedno vstopajo samo zdravi učenci in odrasli, ki izpolnjujejo pogoj PCT. Upoštevati moramo splošne higienske ukrepe.

MASKE

  1. Za vse zaposlene in učence od vključno 6 let starosti dalje je obvezna uporaba kirurških mask ali mask tipa FFP2 v šolskih prostorih. Posebno bomo dosledni v skupnih prostorih šole, pri mešanih skupinah in pri igri. Nikogar od pouka ne bomo izločili.
  2. Učenci, ki ne nosijo maske, morajo do drugih (učencev in učiteljev) vzdrževati razdaljo 1,5 metra.

SAMOTESTIRANJE

  1. Učenci se bodo samotestirali trikrat tedensko praviloma ob ponedeljkih, sredah in petkih. Starši prevzamete teste za samotestiranje učencev v lekarnah, učenci jih prinesejo s seboj v šolo.  

Učenci od 1. do 5. razreda bodo samotestiranje izvedli sami v svoji matični učilnici v prisotnosti razrednika ali druge odrasle osebe med 8.20 in 8.40.

Učenci 6. do 9. razreda bodo samotestiranje izvedli sami v svoji matični učilnici v prisotnosti učitelja, ki jih ima na urniku prvo šolsko uro ob ponedeljkih, sredah in petkih ali druge odrasle osebe.

Učenci, katerih starši ne bodo dali soglasja k samotestiranju, se bodo izobraževali na daljavo.

  • Učencem, ki izpolnjujejo pogoj prebolevnosti, cepljenja ali testiranja s testom PCR ali testom HAG, ni treba izvajati samotestiranja.
  • Za učenca, ki ima pozitivni rezultat na hitrem testu, bomo zagotovili prostor za izolacijo. Šola pokliče starše, ki učence od 1. do 3. razreda pridejo takoj iskat. Pri ostalih učencih se o načinu odhoda domov dogovorimo s starši. Ko učenec opravi PCR test, starši javijo šoli, kakšen je bil rezultat.
  • V kolikor učenca na dan testiranja ne bo v šoli, se testira tisti dan, ko pride, pred začetkom pouka. Prostor za samotestiranje ob torkih in četrtkih je v drugem delu jedilnice pod nadzorom odrasle osebe. Učenci tja pridejo ob 8.00 in se javijo dežurnemu učitelju.

Spoštovani starši, v kolikor imate kakšno vprašanje, vam bom prisluhnila. Pogovorili se bomo in poskušali najti najboljšo rešitev za vse otroke, zaposlene in šolo.

Stopimo skupaj in ohranimo zdravje.

Darja Guzelj, ravnateljica

(Skupno 482 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost