Skoči na glavno vsebino

Košček Lune na obisku v 1. c

Danes je bil za učence 1. c prav poseben dan in posebno doživetje. Obiskal nas je gospod Samo Oman, Ahacev očka. V rokah je prinesel dve veliki škatli …

Se sprašujete, kaj je bilo v njih? Tudi mi smo se. Pričel je odvijati predmete ter jih skrbno in previdno postavljati na mizo. Razveselili smo čeljusti morskega psa in lahko smo si jo natančno ogledali ter potipali, kako ostre zobe ima. No, če smo bolj natančni, je imel. Ogledali smo si fosile zob tiranozavra, pa spinozavra, mamuta, pa jamskega medveda, zobovje kitov, celo nosoroga … Pa to še ni bilo vse. Ker gospoda Omana zelo veseli narava, mu zanimivih predmetov v svoji zbirki sploh ni zmanjkalo. Imeli smo možnost videti tudi meteorite; celo košček površja, ki je priletel na Zemljo z Lune. Si sploh znate predstavljati? Danes je bil v našem razredu na obisku košček Lune! Kmalu smo spoznali, da je gospodova zbirka neprecenljiva. Počutili smo se kot bi bili v muzeju.

Za konec nam je Ahac pokazal še goljata, enega izmed največjih hroščev na svetu. Vsakemu izmed nas pa je poklonil zob morskega psa, ki nas bo spominjal na današnji obisk in nas spodbudil, da tudi mi opazujemo naravo in si ustvarjamo svoje zbirke.

Gospodu Omanu iskrena hvala za obisk in se veselimo ponovnega srečanja.

                                                                                              Učenci in učiteljici 1. c

(Skupno 164 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost