Skoči na glavno vsebino

Slovenska hrana in tradicionalni zajtrk 2023

Tudi letos je tretji petek v novembru po slovenskih šolah in vrtcih namenjen vseslovenskemu projektu Tradicionalni slovenski zajtrk. 17. novembra, ko obeležujemo dan slovenske hrane,  se mu je priključila tudi naša šola, ki pri tem projektu sodeluje že od vsega začetke, in sicer že trinajstič.

Že med tednom smo se pri pouku pogovarjali o zdravem načinu življenja, kamor spada tudi uživanje domače, lokalno pridelane hrane, ki je najbolj zdrava in primerna za uživanje. Ustvarjali smo tudi različne izdelke – prispevke, miselne vzorce, risbe, si ogledali video posnetke ter se o tej temi veliko pogovarjali. Cel teden smo pri malici in kosilu jedli tipične slovenske jedi. Nekatere med njimi smo jedli prvič v življenju in priznati moramo, da so bile zelo dobre!

V petek pa smo se učenci in učitelji naše šole zbrali v šolski jedilnici, kjer je potekal tradicionalni slovenski zajtrk za vse. Sestavljen je bil iz kruha, masla, medu, mleka in jabolk, vsa živila pa so bila pridelana v lokalnem okolju. Tudi zato je bilo vse tako okusno in smo z veseljem pojedli.

                                                                                                            učenci 6. a

(Skupno 151 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost