Skoči na glavno vsebino

Športna zgodba

Novembra prihaja čas, ko se razmere za zunanje gibalne aktivnosti počasi slabšajo, čeprav nikoli niso tako slabe, da bi jih povsem opustili…ni slabega vremena, je le slaba oprema in še slabši izgovori 🙂

V tem mesecu je tudi čas, ko se naši mladi športniki soočijo z izzivom občinskega prvenstva v košarki in nogometu. Ta srečanja ali “večni derbiji med Ivanom in Antonom”, so vedno posebno doživetje, tako za igralce, kot tudi za navijače. Na eni strani gre za prestiž, katera šola je boljša, na drugi strani pa zmaga prinese tudi uvrstitev v nadaljnje tekmovanje. Glede na pomembnost tekmovanja, je potrebno poudariti in učence tudi pohvaliti, da se vse tekme odvijajo na visoki stopnji športnega oz. “fair play” odnosa. Z dvignjeno glavo, pogledom v oči in stiskom roke, znajo prenesti zmago ali poraz…to kaže na zrelost igralcev in tudi na pravilno vzgojo s strani športnih učiteljev in trenerjev v klubih.

Letos smo se veselili vsi, kajti OŠ IC je zmagala v košarki, OŠ AMS v nogometu 🙂 V ekipnih športih je tako, da zmaga ali izgubi ekipa oz. kolektiv…vsak posameznik, katerih ne izpostavljamo, prinese več ali manj k rezultatu in tega ne poudarjamo. Tokrat bom naredil izjemo…še največji nepoznavalci športa, bi opazili dva igralca, katera sta s svojo poezijo gibanja, učinkovitostjo in znanjem vidno izstopala in bila za nasprotno ekipo nerešljiva uganka, prava nočna mora…v košarki Tine P. iz 9.a in v nogometu Mark J. iz 9.b. Vzgled in navdih za mlajše generacije “Slomškovih” športnikov.

(Skupno 323 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost