Teden slovenske hrane
V tednu, ki je pred nami v Sloveniji prvič obeležujemo Teden slovenske hrane. Temu smo prilagodili tudi tedenski jedilnik, zato bodo učenci imeli vsak dan možnost poskusiti tradicionalne slovenske domače jedi. Pri pouku se bomo veliko pogovarjali o pomenu zdrave in lokalno pridelane hrane, bogati dediščini slovenskih jedi, zakaj Teden slovenske hrane obeležujemo ravno novembra in zakaj je dobro, da večkrat jemo lokalno hrano in podpiramo domače kmete.
Velik poudarek bo tudi na spoštovanju hrane, ki jé še vedno zelo veliko konča v smeteh. V ta namen si bomo ogledali tudi posnetek dostopen na tej povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=khPBpWFNRCw.
Teden bomo zaključili s 14. tradicionalnim slovenskim zajtrkom, ki ga bodo učenci lahko dobili v petek ob 7.45. Vsi so lepo vabljeni, da pridejo v šolo malo prej in se posladkajo z lokalnimi in ekološko pridelanimi dobrotami, kot so: med, maslo, mleko, jabolko in ajdov kruh.